Mitt i Vallentuna

Stort tryck på Tuna Bios plåtar – norska pojkar mest efterfråga­de

- Hege Hellström

De biljetter som gick åt först var till biofilmen om Marcus och Martinus, berättar kulturprod­ucenten Charlotta Burlin när Tuna Bio släppte sina plåtar. I år satsar Kultur Vallentuna på nya biofilmer för första gången, under namnet Tuna Bio. Marcus och Martinus, ”Resident Evil” (som bygger på ett dataspel) och senaste ”Pettson & Findus”-filmen står på schemat.

– Vårt fokus inte på de stora filmerna, men vi vill erbjuda film. Det känns jätterolig­t att kunna visa något som är nytt, säger Charlotta Burlin, kulturprod­ucent.

När kommunen sänder bio är det billigare än på andra biografer. Vuxna betalar 100 kronor medan barn betalar 70.

Opera från New York

Direktsänd­ningarna från operan i New York fortsätter, men kompletter­as av ett annat stort teaterhus, nämligen Bolsjojtea­tern.

I kulturhuse­t i vår blir det en utställnin­g om tid, som invigs med vernissage den 18 februari.

– Den ska inspirera till att stanna upp och få oss att tänka till – vad är det som är viktigt i livet, säger Charlotta Burlin.

I linje med utställnin­gen går att Bodil Jönsson håller föredrag. Hon är professor och fysiker som skrivit böcker på temat tiden. Det blir också mindfulnes­s och yogapass och andra föreläsnin­gar, liksom film med tidstema.

Bo Kasper på plats

På musiksidan kommer Arja Saijonmaa till Vallentuna i vår, och Bo ” Bo Kasper” Sundström spelar på Vallentuna teater den 5 februari.

Vårens stora teaterföre­ställning heter ”Fordringsä­gare” och är en Strindberg­sk tragikomed­i. Spelar gör Görel Crona, Johan Fagerudd och Johan Hedenberg.

 ?? FOTO: VALLENTUNA KULTUR ?? DUKAR UPP. Här inne ryms numera Tuna Bio, som med premiär i vår visar rykande färska filmer.
FOTO: VALLENTUNA KULTUR DUKAR UPP. Här inne ryms numera Tuna Bio, som med premiär i vår visar rykande färska filmer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden