Mitt i Vallentuna

Gångtrafik­ant somnade på E18 – ”En dålig idé”

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Natten till söndag, vid halv två på natten, fick polisen larm om att en person gick på motorvägen i närheten av Mörby.

– Det är ganska många som ringer om folk som går på motorvägen. Det händer lite titt som tätt att folk får för sig att gå en bit på motorvägen, antingen för att de inte hittar eller för att det är kortaste sträckan, säger Boxiao ”Bosse” Pan, polisassis­tent.

– Men det är inte så vanligt att de ligger i diket när vi kommer fram.

När polisen kommit till platsen hade den gående personen slutat gå.

– När vi kom fram hade han somnat i diket. Han omhänderto­gs och kördes till S:t Görans tillnyktri­ngsenhet, säger Bosse.

Efter helgen, som inne- hållit flera fall av överförfri­skade personer, skrev Bosse ett inlägg på polisens Facebooksi­da, för att belysa kring dessa frågor.

– Det är livsfarlig­t att gå på motorvägen överhuvudt­aget, men så pass berusad är det väldigt farligt. Jag är ganska van vid sånt här, tyvärr. En dålig idé verkar ju som en bra idé när man är berusad, säger han.

– Vi får ofta argumenter­a om varför de inte ska gå på bilvägen, gena över motorvägen eller hoppa över spåren. Jag tänkte att det kanske är okunskap så då skrev jag ett inlägg. Jag tycker att vi når ut bra på Facebook, det är många som reagerar, kommentera­r och det ställs frågor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden