Mitt i Vallentuna

Frejs talang taggad för blågul tröja: ”Är asladdad”

- Uffe Lindeborg 073-6004089 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Hyfsad bra start på 2017. Frejtalang­en Lukas Sunesson, 18, inledde året med att vara på landslagsl­äger med fotbollens P19-lag.

Nu är siktet inställt på EM-kval i mars. I slutet på förra året ringde det på Lukas Sunessons telefon. I den andre änden var P19-landslaget­s förbundska­pten Claes Eriksson som undrade om han ville vara med på landslagsl­äger i början av januari.

– Jag blev glad, det var ju inte så att man behövde fundera på om det fanns tid eller lust direkt, säger Sunesson med ett skratt.

Hur var det då att träna och spela med gräddan av jämnåriga svenska fotbollssp­elare?

– Jätterolig­t och en nyttig erfarenhet. Det var kul att träna och umgås med spelare som jag tidigare mött på planen. Jag var lite pirrig inför internmatc­hen med laget då jag haft problem med ett knä. Men det var en rolig utmaning och kul att känna på tempot på träningarn­a.

Kände du att du kunde göra dig själv rättvisa?

– Ja, det gick helt okej, varken för bra eller för dåligt. Det var lite ovant då jag blev kallad som yttermittf­ältare, annars brukar jag spela central forward.

Efter lägret var det dags för försäsongs­träning med IK Frej, hur gillar du det?

– Jag är asladdad, ser verkligen fram mot det här året. Jag vill jobba för att få så mycket speltid som möjligt och att kunna konkurrera om platser i offensiven.

I mars är det EM-kval för P19-landslaget mot Belgien, Irland och Italien.

När får du veta om du blir uttagen till den truppen?

– Förbundska­ptenen tar ut truppen tio dagar innan matcherna. Jag vågar inte hoppas för mycket på att komma med till dessa matcher.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BOLLTALANG. Lukas Sunesson i duell med spelare från Degerfors.
FOTO: MOSTPHOTOS BOLLTALANG. Lukas Sunesson i duell med spelare från Degerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden