Mitt i Vallentuna

Försening för Norrorts nya akutmottag­ning

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Den nya akutbyggna­den vid på Danderyds sjukhus skulle öppna vid årsskiftet 2018-2019.

Nu ser bygget ut att kunna bli både dyrare och försenat. I somras berättade Danderyds Nyheter om de om- och nybyggnati­onen som planeras på Danderyds sjukhus. Då sa Fredrik Essevad, kommunikat­ör för landstings­ägda Locum som ansvarar för byggnation­en, att den nya akutbyggna­den skulle vara klar till årsskiftet 20182019.

Men i början på veckan kunde både Dagens med- icin och Svenska Dagbladet berätta att den nya akutmottag­ningen försenas. Den nya akutmottag­ningen väntas inte vara färdigt förrän 2019.

– Det är en prognos som varit känd ganska länge, inte något som dykt upp från klar himmel. Det är inte säkert att det blir exakt nio månaders förlängnin­g. Det man gör inom projektet nu är att se över om det går att göra besparinga­r och saker som gör att projektet blir klart fortare, säger Paul Lindquist (M), fastighets- och investerin­gslandstin­gsråd till Danderyds Nyheter.

Tomas Eriksson, gruppledar­e för Miljöparti­et i landstinge­t, menar att man påbörjat bygget försent och att den huvudsakli­ga anledninge­n ska vara dålig planering.

– Det blir ingen avlastning för Sös-akuten eller den befintliga akuten på Danderyd, säger Tomas Eriksson till Dagens medicin.

 ?? FOTO: ROFFE ANDERSSON ?? INTE AKUT NOG. Danderyds nya akutmottag­ning ser ut att dröja.
FOTO: ROFFE ANDERSSON INTE AKUT NOG. Danderyds nya akutmottag­ning ser ut att dröja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden