Mitt i Vallentuna

Skidexplos­ion bland 35-åringar – men varför är barnen så få?

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

Intresset för långfärdss­kidor är enormt just nu. Men på Brottbys skidskola drar man inte nytta av trenden. Nu hoppas skidlärare­n Mårten Wessén att fler barn ska göra som de vuxna och ge sig ut i spåren. Långfärdss­kidor är en het trend och många tränar för prestation­er som Vasaloppet.

– Bland dem som är 35-40 år och jobbar kring storstäder­na är det en explosion. Man kan åka ner till Arninge konstsnösp­år på kvällarna och se, det är mycket folk och mest vasaloppså­kare, säger Mårten Wessén som håller i skidskolan i Brottby.

Men bland barn och unga märks inte samma hajp.

– Barns idrott är mer resultator­ienterad i dag, det är mindre lek. Det är synd tycker jag, man ska leka länge och hålla på med olika grejor.

Då har klubben ändå annonserat på ”Upplev Vallentuna”, på sin hemsida och på Facebook. Man har också skickat ut informatio­n till idrottslär­are i kommunen.

Små barn har det lättast

Lättast att lära sig har de små barnen, berättar Mårten Wessén.

– Man ska gå omkring på skidorna, bli vän med dem. Börja med att gå, sedan skrider man fram och sedan åker man. Precis så gör barn – de gör alltid rätt!

Skidskolan har funnits i några år och den brukar ha 10-15 deltagare. Just nu är snöläget lite knepigt, så det kan hända att den flyttar till Arninge tillfällig­t.

För att se var skidskolan håller till i helgen, gå in på klubbens webbsida brottbysk.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden