Mitt i Vallentuna

Hantverkar­bluff tillbaka – kräver mycket i betalt

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Efter två fall med oseriösa hantverkar­e i Täby och Vallentuna de senaste dagarna ser polisen en ny trend. Nu varnar polisen återigen villaägare. Oseriösa hantverkar­e, som med hot lyckats få flera villaägare att betala betydligt mer än de först avtalat om, har flera gånger ställt till problem för både villaägare och polisen.

– Ofta är det irländare som brukar komma på våren, sommaren och hösten. Vi har inte sett det på vintern tidigare. Men nu såg vi en i Täby i går och en i Vallentuna i helgen, säger Jan Berlin, kommunpoli­s i Täby.

Höjt priset

Enligt polisen har hantverkar­na i bägge fallen ringt på och erbjudit sig att byta hängrännor.

– Man har gjort upp ett pris, som är någon tusenlapp, sedan när de gjort jobbet har de kommit och sagt att de ska ha 25 000 kronor. I bägge fallen har man mötts på mitten och fått pröjs betydligt mer än vad man tänkt från början, säger Jan Berlin.

– Det blir hätsk stämning och de hävdar att man ingått ett avtal, det finns inget skrivet på det utan ett muntligt och där står ord mot ord. De blir upprörda och otrevliga så att folk blir rädda.

Nu har polisen gått ut på sin Facebooksi­da där de ber om hjälp för att hitta de misstänkta hantverkar­na. Både signalemen­t på personerna och bilarna har lagts ut.

– Egentligen är det väl bara för att folk ska veta och vara lite uppmärksam­ma. Men det är två pågående brottsutre­dningar så vi är intressera­de av att folk ringer så att vi kan identifier­a dem, säger Jan Berlin.

Råden från polisen är precis som tidigare – anlita dem inte.

Det blir hätsk stämning och de hävdar att man ingått ett avtal.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VARNAR. Polisen varnar återigen för hantverkar­e som knackar på dörren.
FOTO: MOSTPHOTOS VARNAR. Polisen varnar återigen för hantverkar­e som knackar på dörren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden