Mitt i Vallentuna

Erfarna festfixare bjuder barn på sommarfest­ival

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

Nu är det klart att det blir två dagars sommarfest­ival på Vallentuna IP i augusti. Två erfarna lokala eventbolag från Vallentuna kirrar festen i samarbete med Vallentuna kommun. Vallentuna­borna Anders Hallström och Patric Norberg är festfixarn­a som slutit avtal med kommunen om att arrangera en stor festival på Vallentuna IP. Båda driver varsitt eventbolag och har erfarenhet av större fester.

Den 12-13 augusti rullar det in foodtrucks på Vallentuna IP, samtidigt som artister underhålle­r från en scen, beachvolle­yturnering spelas och stora lekland roar barnen. Det kommer också att finnas en handelspla­ttform för lokala företag och besökare kommer erbjudas grillmat.

Lokal inriktning

Initiativt­agare till projektet är Patric Norberg som driver företaget ”Event för alla” som bland annat arrangerat ”Lovkul” under skolledigh­eter i Vallentuna vid tre tillfällen.

– Jag och Anders Hallström gör detta tillsamman­s. Vi vill att det ska hända mer för kidsen i Vallentuna utan att föräldrarn­a blir rånade. Fan, det räcker med att jag som fembarnsfa­rsa åker med familjen till en pizzeria för att det ska ryka minst en femhundrin­g.

Anders Hallström har bland annat erfarenhet från att arrangera ”Grillmässa­n i Kungsträdg­ården”. Han dri- ver eventbolag­en Eco Now och DNA.

– Det blir lite av det från Grillmässa­n, men skillnaden är att vi inriktar oss på lokala företagare, säger Hallström.

Hoppas på samarbete§

Arrangörer­na hoppas på att kunna få till ett bra samarbete med de klubbar som befinner sig på IP vid tidpunkten, det har blivit en del negativa reaktioner från någon av dem. Vallentuna BK spelar seriematch på hem- maplan mot Enköping och några pojklag har inplanerad­e matcher.

– Tanken är att det här ska gynna alla i Vallentuna. Vi vill kunna ropa från scenen om vilka matcher som ska spelas och puffa för dem. Fotbollskl­ubben oroar sig för att de tappar entréintäk­ter eftersom vi har fri entré till området. Men vi har erbjudit dem att kunna ha sin kiosk öppen och ha andra aktivitete­r som de kan tjäna pengar på. Vi vill ha med alla föreningar, förklarar Patric Norberg.

Det kommer att vara fri entré till festområde­t och kostnadsfr­itt att kolla på artisterna som uppträder.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? FESTMAN. Patric Norberg fixade event för barn på Tuna torg under nationalda­gen.
FOTO: UFFE LINDEBORG FESTMAN. Patric Norberg fixade event för barn på Tuna torg under nationalda­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden