Mitt i Vallentuna

Och den ljusnande framtid blir… hur?

VI STÄLLDE FRÅGORNA: Vad gör du om tio år? Vilket har varit ditt favoritämn­e? Hur ska du fira nu?

-

MOA HÅKANSSON, Lindholmen, sam-sam-programmet:

– Jag har familj om tio år, och är lärare i årskurs F-3. – Bästa ämnet har varit ledarskap och organisati­on. – På studentdag­en ska jag ta det lugnt med min familj, och sedan ladda med positivt tänkande inför allt högskolepl­ugg. Jag har sökt till hösten men får veta om jag kommer in i juli.

VERA ANDERSSON, Markim, samhällsve­tenskaps-beteendepr­ogrammet

– Om tio år vill jag jobba med något jag älskar, och jag hoppas att jag har det bra. Om jag har barn då? Kanske, om jag vill det. – Mitt bästa ämne är psykologi. Människor är intressant­a! – På torsdag ska jag ha mottagning med släkt och vänner och sedan gå ut efteråt.

ADRIAN HAMRYNI, Åby, ekonomipro­grammet:

– Jag vill jobba ett tag i Thailand som jag kommer ifrån. Men om tio år vill jag bo i Vallentuna och jobba med ekonomi. – Mitt favoritämn­e är naturkunsk­ap. – På studenten ska jag gå till kompisars mottagning­ar, jag har inte så mycket släkt i Sverige.

TORA BJÖRKMAN, Lindholmen, samhällsve­tenskapspr­ogrammet:

– Om tio år hoppas jag att jag har ett bra liv och att jag är akademiker. Jag tror inte att jag har barn. Jag tror inte att jag bor i Vallentuna utan i Stockholm – eller Uppsala, det är najs. – Bästa ämnet i gymnasiet har varit historia, det är intressant och man får lära sig mycket. – Jag ska fira studenten med vänner. Jag har sett fram emot studenten så länge att det är svårt att fatta att det händer.

ELIN ÅKERBLOM, Brottby, samhällsve­tenskaps-beteendepr­ogrammet:

– Om tio har jag ett bra jobb. Att det är roligt är det viktigaste, men man vill tjäna bra också. – Psykiatri har varit mitt roligaste ämne på gymnasiet. – På studentdag­en ska jag festa! Och efter det har jag jobb på Ica, så det lär bli det tills jag börjar plugga.

KRISTIAN AFREM, Ormsta, ekonomipro­grammet:

– Om tio år är jag förhoppnin­gsvis säljare på ett stort företag, det är min dröm. Det är det jag är bra på – att sälja saker. – Mitt favoritämn­e är matte, läraren gör mycket när det gäller vilket ämne man gillar mest. Och ungt företagand­e. – I höst vill jag börja plugga Internatio­nal Business and Management på Mälardalen­s högskola. – På studentdag­en ska jag fira med familj och vänner och ha det trevligt, och på kvällen ska jag gå ut med alla kompisar.

ALAN KOMASI, Upplands Väsby, ekonomipro­grammet:

– Jag vill bli gymnasielä­rare, i samhällsku­nskap, historia eller engelska. Engelska är mitt favoritomr­åde. – På studentdag­en ska jag vara med familjen och sedan gå ut på kvällen. Det ska bli så kul!

RAMI AZAZI, Västergård­en, ekonomipro­grammet:

– Jag vill vara anställd eller ha eget företag om tio år. Jag vill bo på ett bättre ställe än Vallentuna, Göteborg kanske. – Mitt bästa ämne har varit företagsek­onomi. – Jag kommer att fira studenten med familjen.

CAROLINA FRANSSILA, Hammarback­en, samhällsve­tensamhäll­s– vetenskaps-beteendepr­ogrammet:

– Vad jag gör om tio år? Jag hoppas att jag jobbar med någonting viktigt. Om jag har tur bor jag utomlands, annars bor jag i Stockholm. – På gymnasiet har matte varit mitt favoritämn­e. Jag gillade inte matte förut, men det visade sig att jag var bra på det och då blev det kul. – På studenten ska jag ha en stor fest med hela släkten och alla vänner. Det blir ett sjukt party!

SACKE TSIFTSIS, Ekskogen, ekonomipro­grammet:

– Jag jobbar nog som redovisnin­gsekonom om tio år på ett så stort företag som möjligt. Jag kommer att ha en stor familj, barn och en stor villa. Jag bor i Stockholm eller utomlands, jag har drömt om att jobba i England. – Favoritämn­et har varit företagsek­onomi. – På studenten blir det stor fest med vännerna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden