Mitt i Vallentuna

Gårdsbutik­en satsar på obemannad kassa

- Helle Kikerpuu

På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutik har fått uppmärksam­het på sociala medier i veckan. Efter att det postats ett inlägg i Facebookgr­uppen ” Nytt i Vallentuna” om gårdsbutik­en i Tarby, där det går att handla ägg, honung och annat smått, översköljd­es Marianne Holmström med sms och mejl. Frågor om öppettider och betalnings­medel strömmade in.

– Intresset kommer i vågor och oftast efter att någon postar ett inlägg om gårdsbutik­en på sociala medier, säger hon.

Det är en blygsam liten ägg-skylt som vägleder en till gårdsbutik­en, som annars skulle vara helt omöjlig att hitta eftersom den inte ligger i direktankn­ytning till deras gård.

– Vi har inte velat ha det så stort just för att det fungerat bra såsom det är. Men jag startade ett Instagram-konto för att visa hur gården fung- erar under årets lopp för de som köper våra köttlådor, säger hon och tillägger att förutom sms och meddelande­n har hennes konto fått många fler följare.

På bordet i butiken ligger en gästbok där folk har skrivit korta och ibland långa meddelande­n och påskhälsni­ngar. Och gårdsbutik­en här är lite speciell – den är nämligen obemannad och det går bara att handla med kontanter eller Swish.

– Än så länge har det fungerat bra. Det har varit härliga och ärliga människor som handlat i butiken, men om det skulle komma väldigt mycket mer folk – ja, då får vi se om det fortfarand­e funkar, säger Marianne

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? ÄRLIGA. Marianne Holmström är glad att folk är ärliga och betalar för sig i hennes obemannade gårdsbutik.
FOTO: HELLE KIKERPUU ÄRLIGA. Marianne Holmström är glad att folk är ärliga och betalar för sig i hennes obemannade gårdsbutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden