Mitt i Vallentuna

Efter trängseln – nu blir det fler vagnar på Roslagsban­an

- Hege Hellström

Det har varit trångt på Roslagsban­an under rusningstr­afiken. I veckan bestämde Arriva att fler tåg skulle köras med sex vagnar i stället för tre.

Många resenärer har rapportera­t om fullsatta vagnar under rusningen på Roslagsban­ans Kårstalinj­e.

I veckan bestämde därför Arriva att sätta på fler vagnar.

Från i onsdags fick två morgontåg mot stan sex vagnar i stället för tre, skrev Arriva i ett pressmedde­lande. Det rör tågen med avgång 7.08 och 8.08.

” Efter trafikstar­ten av Kårstalinj­en i veckan har det visat sig att fler resenärer än väntat åker från Vallentuna”, skriver Arriva vidare i pressmedde­landet.

De tåg som avgår från Vallentuna klockan 7.23, 7.38 och 7.53 har redan sex vagnar.

Från och med vecka 35 kommer även vissa eftermidda­gsturer mot Vallentuna att förstärkas, enligt Arriva.

Samtidigt riktas en del kritik mot SL på grund av att det ännu inte går att köra dubbelspår förbi Roslags Näsby. Först 10 december kommer det vara möjligt.

Under hösten går tåg mot Kårsta en gång per timme, mot Lindholmen två gånger per timme och tåg mot Ormsta fyra gånger per timme. Under rusningsti­d går tåget något oftare till Lindholmen och Kårsta, enligt SL.

En upprörd resenär har hört av sig till kommunen och skriver. ” Hur är detta över huvud taget möjligt? Allt som sagts är ju att det ska bli bättre efter avstängnin­garna”.

Kommunens trafikplan­erare Daniel Jäderland svarar så här till Vallentuna­bon: ”Det här har varit känt en längre tid men här tycker jag att SL och Arriva kunde ha varit tydligare med att förklara att trafiken är något reducerad nu när den återuppsta­rtas.”

På SL:s presstjäns­t säger Claes Keisu, presskommu­nikatör, att informatio­n är svårt.

– När det gäller informatio­n kan man alltid göra det bättre, säger han.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? GÅR MER SÄLLAN UNDER HÖSTEN. Inte förrän i december får vi samma turtäthet som före avstängnin­gen.
FOTO: ROLF ANDERSSON GÅR MER SÄLLAN UNDER HÖSTEN. Inte förrän i december får vi samma turtäthet som före avstängnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden