Mitt i Vallentuna

Kjell Nilsson till minne

- Vallentuna Hockey, Styrelsen

Kjell Nilsson har lämnat oss med stor saknad i Vallentuna och vår förening Vallentuna Hockey! Kjell gick bort den 12 januari efter några års kamp efter en svår sjukdom.

Kjell fick sitt genombrott inom Ishockeyn som back i Värmlands TV-pucklag och två år i rad segrade han för sitt Värmland. En 15 år lång karriär som svensk elitspelar­e kröntes med spel i Sveriges junior- och A-landslag. Därefter följde en livslång tränar- och ledarkarri­är som ledde till ordförande­skapet i Svenska Ishockeyfö­rbundet åren 2002 till 2004. Åren 2005 till 2009 var Kjell ordförande i Rögle BK som under den tiden utvecklade såväl sin arena som ishockeysp­elandet med avancemang upp i seriepyram­iden under Kjells ledning.

Kjell utbildade sig till stridspilo­t i Ängelholm och gjorde en karriär som ledde till generallöj­tnants grad och avslutade som chef för operations­ledningen vid högkvarter­et som Kjell lämnade år 2000.

Den stora kärleken Maud fann Kjell i Karlskoga, som blev hans livskamrat och de fick tillsamman­s två barn. Under många år blev deras bostadsort Vallentuna och Kjell gav mycket av sin fritid som tränare i Vallentuna­s hockeyskol­a, ungdomslag, junior- och seniorlag. Under Kjells starka ledarskap och stora kunnighet skapades många bra ishockeysp­elare och personer i Vallentuna och Stockholm. Kjell slutade aldrig att intressera sig för oss i Vallentuna Hockey och sökte sig alltid upp till ishallarna för att höra efter hur det var och samtalen rörde sig hela tiden framåt om hur vi kunde göra för att utveckla Vallentuna Ishockey såväl på som utanför rinken.

Våra tankar går till familj och är tacksamma för all den tid som Kjell gav oss här i Vallentuna och vi alla ishockeyka­mrater i Vallentuna och hela Vallentuna Hockey delar familjens stora sorg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden