Mitt i Vallentuna

Efter 30 år – nu säljs sista vurren i Aydins korvmoj

Korvmojen i Arninge centrum har varit etablerad i centrumet sedan 30 år tillbaka. Men innan månadens slut tvingas kiosken att bomma igen.

- Saga Lindqvist

– Jag har sålt korvar här i 30 år, men nu går vi inte runt längre, säger Aydin Havak som äger korvmojen.

Han menar att anledninge­n till att man nu tvingas stänga ner korvmojen är hårdare konkurrens och att Ica Kvantum som ligger i samma byggnad säljer korv billigare.

– Det känns inte alls bra det här. Det är jobbigt att man satsat så många år på kunder och produkter. Jag har jobbat väldigt hårt, så detta känns som ett straff.

”Har inte hunnit tänka”

I nuläget ser framtiden oviss ut för Aydin Havak.

– Jag vet inte vad som ska hända nu. Jag har inte hunnit tänka. Det är svårt att bestämma sig för vad man ska göra när man är irriterad.

En korv i Aydins korvkiosk kostar 15 kronor, på Ica Kvantum kostar en korv 10 kronor. Om köper man fler korvar blir det ännu billigare per styck i mataffären.

Ica Kvantum i Arninge började sälja korv för två år sedan.

– Vi började sälja korv då många kunder bett om att vi skulle bedriva korvförsäl­jning. Och vi har haft samma priser sedan dag ett, säger Pablo Lindqvist, butikschef­en för Ica Kvantum Arninge.

Kände inte till nedläggnin­g

Vidare menar Pablo Lindqvist att man inte känt till att korvmojen ska läggas ner.

– Jag hade ingen aning om att han ska stänga ner. Och som sagt, vi har bara utgått ifrån kundförfrå­gan. Vi har inte reflektera­t över huruvida det påverkat korvkioske­n. Han har heller aldrig talat med oss om detta.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? ALLTING HAR EN ÄNDE… För tuff konkurrens gör att Aydin Havak tvingas stänga efter 30 år.
FOTO: LOTTEN ENGBOM ALLTING HAR EN ÄNDE… För tuff konkurrens gör att Aydin Havak tvingas stänga efter 30 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden