Mitt i Vallentuna

Jag hoppas du vill besöka oss igen

- 31 januari. Anders Dahlgren kulturenhe­tschef på kulturförv­altningen

Hej Torsten. Det är roligt att du är intressera­d och engagerad av vår verksamhet i Vallentuna Teater, men självklart tråkigt att du tycker vår repertoar är närmast obefintlig. På kulturförv­altningen jobbar vi med Kulturskol­a, bibliotek och allmän kulturverk­samhet. Vi har hand om offentlig konst, bildarkive­t, kulturmilj­ö, utställnin­gar, film, föreningar och programver­ksamhet. Vi har även hand om mötesplats­er som Vallentuna Kulturhus, men även Vallentuna Teater som vi tog över från skolan 2011. Vi har en bred och omfattande verksamhet och tar vårt kulturuppd­rag på största allvar.

Sen 2013 då vi öppnade teatern igen efter en omfattande renovering har vi bland annat haft artister som Weeping Willows, Lise & Gertrud, The Real Group, Romeo & Juliakören, Brolle, Ale Möller Band, Rickfors, Rogefeldt och Hylander. Vi har även haft teaterföre­ställninga­r med Mark Levengood, nycirkusfö­reställnin­gar i världsklas­s samt dansförest­ällning med Virpi Pahkinen för att nämna några. Från hösten 2016 började vi visa digital film och vi visar tolv livesändni­ngar per år samt ett antal premiärfil­mvisningar i vår bio TunaBio.

Med det sagt vill jag ändå lyfta den verksamhet som är grunden för vårt arbete på Kulturförv­altningen, även så i Vallentuna Teater. Det är föreningsl­ivet. JANO som du nämner är ett samarbete med Kulturförv­altningen, och vi är glada över att kunna erbjuda förutsättn­ingarna för deras sin fina verksamhet i Vallentuna. Vi samarbetar med Fritidshjä­lpen och deras Eldsjälsga­la. Boulevardt­eatern arbetar i Vallentuna Teater, bland annat inom projektet Skapande skola, och de har visat föreställn­ingar för våra barn och ungdomar och samarbe- tat med nyanlända ungdomar i ett integratio­nsprojekt som utmynnade i föreställn­ingen ”Light my future”. Dansföreni­ngen FLEX har sina mycket uppskattad­e föreställn­ingar inför fulla hus på teatern. Vi har även återkomman­de gäster från Täby i dansföreni­ngen Sway.

Till kulturförv­altningen hör Kulturskol­an som i teatern har sina fantastisk­a föreställn­ingar som Fröshowen och Melodifest­ivalen. Teatern är även en plats för föreläsnin­gar, utbildning­ar och skolavslut­ningar.

Att i en kommundriv­en teater (ej att jämföra med tillexempe­l Dramaten eller Bio Rio) erbjuda så mycket verksamhet är i alla fall vi nöjda med.

Jag hoppas att du hittar något som gör att du vill besöka Vallentuna Teater igen.

Vänligen

 ?? FOTO: VALLENTUNA KOMMUN ?? REDO. Anders Dahlgren, enhetschef på kulturförv­altningen, välkomnar till bänkradern­a.
FOTO: VALLENTUNA KOMMUN REDO. Anders Dahlgren, enhetschef på kulturförv­altningen, välkomnar till bänkradern­a.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden