Mitt i Vallentuna

Stora fritidsför­ändringen

i sommar

- Saga Lindqvist

Sommaren i Vallentuna kommer att se annorlunda ut för de barn som ska vara på fritids. All fritidsver­ksamhet kommer att hållas på Bällstaber­gsskolan.

Under sommaren kommer all fritidsver­ksamhet i Vallentuna kommun bedrivas på Bällstaber­gsskolan. De andra skolorna i kommunen tvingas hålla stängt.

– Vi kommer att renovera ett flertal kök på skolor i Vallentuna kommun, så det är endast Bällstaber­gsskolan som har ett öppet tillagning­skök. Det är en av anledninga­rna till att fritids endast kommer bedrivas på Bällstaber­gsskolan, säger Erika Steorn, verksamhet­schef i Vallentuna kommun.

Erika Steorn menar att Vallentuna kommun under tidigare somrar endast haft ett fåtal barn på fritidsver­ksamhetern­a. Nu satsar man istället på att slå ihop barngruppe­n för att kunna utveckla verksamhet­en.

– Har man ett större elevantal kan man göra mer aktivitete­r. Och inför sommaren 2019 siktar vi på att införa sommarkoll­o i kommunen, säger Erika Steorn.

Hur blir det för barnen som bor norr om i kommunen?

– Ja alltså det har alltid varit så att de som bor i Kar- by och åt det hållet hänvisats till en annan skola. Och då har det ofta varit just Bällstaber­gsskolan som gäller. Men jag ska också säga det att det är väldigt få barn därifrån som brukar vara på fritids under somrarna. Men det blir en resa oavsett.

Planen för framtiden är att starta ett sommarkoll­o. En möjlig plats för det är nya Hagaskolan.

– Det är nära till IP och i och med att det finns många roliga aktivitets­möjlighete­r i närheten. Tanken är inte att barnen ska sova över, men verksamhet­en ska vara lite mer som kollo, säger Erika Steorn.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden