Mitt i Vallentuna

Därför väljer gruppledar­en att lämna politiken

- Lotten Engbom

Sofia Segergren, Centerpart­iets gruppledar­e som har bestämt sig för att inte ställa upp i valet i höst. Varför?

– Beslutet har väl växt fram under några månader. När det blir val är det rätt läge att bestämma sig. I alla fall om man har de uppdrag jag har, så vill man sluta när det är en bra tid att sluta. Vad grundar sig beslutet i? – Det är sammanvägt av många olika saker, men största anledninge­n är att jag vill ägna min tid åt andra saker i fortsättni­ngen. Jag har ju ett jobb också, politiken är ett deltidsupp­drag och jag vill fokusera på arbetslive­t ett tag nu. Så har jag i och för sig gjort tidigare också, jag har gått in och ut ur politiken tidigare på grund av livsval. Jag är tacksam att jag haft möjlighete­n att göra så.

De delade meningar som funnits inom partiet kring Roslagsban­ans utbyggnad till Arlanda, har det spelat in?

– Nej, det kan man väl inte säga. Jag har bara drivit Centerpart­iets överenskom­na politik. Vem blir din efterträda­re? – Jag har uppfattat det som att man bestämmer gruppledar­e senare.

Vad är det roligaste med att vara politiker i Vallentuna?

–Att få vara med och påverka i en kommun som står i en utveckling­sfas som är väldigt spännande. Sedan älskar jag att vara med och påverka. Att hitta lösningar på frågor, det är det jag går igång på.

Sofia Segergren har suttit en mandatperi­oden i fullmäktig­e.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? TACKAR FÖR SIG. Sofia Segergren kommer att lämna politiken.
ARKIVFOTO: HEGE HELLSTRÖM TACKAR FÖR SIG. Sofia Segergren kommer att lämna politiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden