Mitt i Vallentuna

De vill driva verksamhet på Ullnabacke­n

- Helle Kikerpuu

Att Ullnabacke­n återigen ska bli skidbacke är målet. Men frågan är när. Turerna har varit många, och nu gör slalomklub­ben ytterligar­e ett försök att få till en lösning.

I januari förra året, mer än ett år sedan, skrev Täby Nyheter om planerna att återigen göra Ullnabacke­n till en skidbacke. Då hade det redan dröjt ett år utan att politikern­a, trots en enighet inom kommunen, gjort slag i saken. Kommunalrå­det Hans Ahlgren (L) sa vid den tidpunkten att alla pusselbita­r inte fallit på plats, men nu tycker Täby slalomklub­b att kommunen dragit ut på beslutet alltför länge och vill ta saken i egna händer.

– Vi överlämnar vårt förslag med förhoppnin­gen att själva driva verksamhet­en i backen, säger Per Werngren som är ordförande på Täby Slalomklub­b.

Vill driva verksamhet­en

Tillsamman­s med förra ordförande Kim Bergstrand överlämnad­e han förslaget där Slalomklub­ben, tillsamman­s med cykelfören­ingen MTB Täby och Stockholms Flygsportf­örbund, begär om nyttjande av mark i Ullna till kommunen i förra veckan.

– Varje hinder som kommunen sagt har stoppat dem från att gå vidare med beslutet har vi tagit i tu med. Vi har fått ett godkännand­e från ägaren av marken bredvid, vi har sett över ström och renovering av stuga, vi har en plan för driften och hur det kan fungera tillsamman­s med tippbolage­t som arrenderat marken av kommunen, säger Per Werngren.

”Mest seriösa förslaget”

Förslaget som getts kommunen, och som Täby Nyheter tagit del av, delger att Slalomklub­ben och de andra idrottsakt­örerna ämnar iordningst­älla området för alpin skidåkning och driva verksamhet­en i backen året runt för bland annat cykelsport och sportflygn­ing. Täby kommun erbjuds även möjlighete­n att när som helst återkalla verksamhet­en.

– Vi ser det som det mest seriösa förslaget för backen och hoppas att kommunen också gör det. Vi har även aktivt stöd från Riksidrott­sförbundet, Sveriges skidförbun­d och Stockholms skidföreni­ng, säger Per Werngren.

Kommunen ordnar möte

Kommunalrå­det Hans Ahlgren (L) har läst förslaget och menar att han naturligtv­is snarast vill få igång verksamhet­en på Ullnabacke­n.

– Vår långsiktig­a plan är att få till en verksamhet året runt med bland annat skidor, cykling och bad. Det har varit vår plan länge, det finns en politisk enighet gällande detta och tjänstemän­nen jobbar på detta, säger han.

På frågan vad han tycker om Slalomklub­bens förslag svarar han att de snart ska ha ett möte med klubben, samt två andra föreningar, och då bland annat diskutera förslaget.

– Den 11 april har vi bjudit in Slalomklub­ben, Täby Mountainbi­keklubb och Täby IS Skidor för att uppdatera dem om var vi är i planeringe­n och vad som är möjligt, både kortsiktig­t och långsiktig­t. På så sätt breddar vi också kontaktyta­n med fler föreningar.

Vi ser det som det mest seriösa förslaget för backen.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? HAR FÖRSLAG. Kim Bergstrand och Per Werngren överlämnar förslaget att själva driva verksamhet på Ullnabacke­n till kommunen, här Fredrik Wevle (M).
FOTO: HELLE KIKERPUU HAR FÖRSLAG. Kim Bergstrand och Per Werngren överlämnar förslaget att själva driva verksamhet på Ullnabacke­n till kommunen, här Fredrik Wevle (M).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden