Mitt i Vallentuna

Halkolycka: spelare bröt benet på IP

- Lotten Engbom

En av Vallentuna BK:s spelare skadade sig illa i en träningsma­tch på Vallentuna IP. Nu vill klubben att glashala gångvägar åtgärdas.

På Skärtorsda­gen mötte Vallentuna BK:s herrlag Enköping i en träningsma­tch. Under matchen skadade sig Vallentuna­s Mattias Melki.

– Han skulle hämta bollen på ett inkast och precis där är det isbana, på asfalten. Han halkade baklänges och vred till foten och halkade in i en isdriva, säger tränaren Pontus Johansson.

Melki har två frakturer under knät och har i veckan opererat in skruvar i foten.

Pontus Johansson poängterar att det självklart är en olyckshänd­else, men riktar ändå viss kritik mot underhålls­arbetet på IP.

– Gångvägarn­a på IP är glashala. För tre veckor sedan var det en damspelare som halkade och slet sönder foten. Hon gick bara på gångvägen från träningen, säger Pontus Johansson.

– Vi tycker att det inte ska vara halkrisk på väg till eller från träning.

Ola Nilsson, vaktmästar­e på Vallentuna IP, menar att han inte vet vad som hände under matchen. Men han poängterar att de inte sandar inom IP- området, och att det står skyltar om det.

Men om folk skadar sig behöver det kanske åtgärdas?

– Det går inte att salta. Det har ingen verkan när det varit som det varit, plus på dagen och minus på natten, då är det omöjligt, säger Ola Nilsson.

Bortsett från denna händelse har försäsonge­n sett bra ut för Vallentuna­s del. Matchen mot Enköping vanns med 4-1.

– Rent resultatmä­ssigt är vi obesegrade. Som gruppen jobbat har varit helt fantastisk­t, den sammanhåll­ningen och seriositet­en har gett resultat, säger Pontus Johansson.

 ??  ??
 ??  ?? HALT. Det var utanför plan som Mattias Melki halkade.
HALT. Det var utanför plan som Mattias Melki halkade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden