Mitt i Vallentuna

Ondsint katt sprider oro i Vallentuna

- Lotten Engbom

Natten mellan söndag och måndag upptäcktes ett inbrott på Bällstaber­gsskolan i Vallentuna. Det ska vara ett 50-tal iPads och några datorer som stulits. Klockan 01.18 i natt, natten mellan söndag och måndag, fick polisen in ett larm om ett inbrott på Bällstaber­gsskolan i Vallentuna.

– Det är väktare som befinner sig på Svampskogs­vägen i Bällsta som ringer. Där har det varit inbrott. Man tror att det är datorer, laptops, som stulits, säger Sven- Erik Olsson, informatör på polisens ledningsce­ntral.

Det är några mac-datorer och några pc och ett större antal Ipads som stulits från skolans it-rum.

”Ingen åverkan”

Eleverna, som i måndags kom tillbaka från påsklovet, har sina egna iPads.

– Nej, alla elever har sina iPads kvar. Det är endast de jag hade som reserv och de som eventuellt skulle ut till nya elever och lärare, säger Morgon Karlsson, it-tekniker.

Enligt Morgon Karlsson går det inte att se att skolan haft inbrott från utsidan.

– Man ser inte ett smack. Det är någon som haft nyckel verkar det som eller så har de något specialver­ktyg. Det är ingen åverkan på dörren där alla iPads ligger heller, säger han.

Polisen åkte inte till platsen.

– Man skickar dit lokala tekniker om det behövs men någon ingripande patrull åker inte på inbrott på företag. Här får väktare se till att ingen kan komma in igen, ofta är det en glasjour som behövs, säger Sven-Erik Olsson.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? SKOLINBROT­T. Morgan Karlsson utanför skolans entré.
FOTO: HELLE KIKERPUU SKOLINBROT­T. Morgan Karlsson utanför skolans entré.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden