Mitt i Vallentuna

Många letade efter hästen Freeman

- Kevin Wedin

Hästen Freeman försvann från sin ägare på söndagen. Under natten och förmiddage­n dagen efter engagerade sig många i sökandet.

Det var förra söndagen, vid 18-tiden, som hästen Freeman med rockard (vagn) på släp sprang bort från sin ägare Eva Widerdal någonstans vid Gillinge- och Angarnstra­kten.

– Jag och min man var ute igår med pannlampor till klockan elva på kvällen och sen började vi igen vid fyratiden i morse, sa Eva Widerdal på måndagen.

– Jag är jätterädd att han sitter fast någonstans, då är han säkert död nu, de kämpar ju ihjäl sig.

Hade fastnat med vagnen

Strax efter lunch på måndagen hittades Freeman i närheten av Issjön.

– Han är hittad vid liv, vi har precis lastat honom på lastbilen och han såg oförskämt bra ut för det han varit med om, säger Elisabeth, vän till hästens ägare Eva Widerdal, som varit med under sökpådrage­t.

– Han hade fastnat med vagnen, men nu är han på väg hem för att bli ompysslad ordentligt. Jag känner mig så lättad att det inte är klokt.

På Facebook har flera människor uppmärksam­mat Evas inlägg om att hästen sprungit bort och engagemang­et var stort. Många människor deltog i sökinsatse­rna, bland annat var ett jaktlag ute med hundar och sökte.

– Det är helt galet och fantastisk­t, det är så många som ställt upp. Vi har mött folk hela tiden som varit ute och letat med sina hundar. Sen är han en så fin häst också så alla var väldigt tårögda, säger Elisabeth.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? TILLSAMMAN­S. Flera Vallentuna­bor hjälpte till i sökandet efter Freeman.
FOTO: KEVIN WEDIN TILLSAMMAN­S. Flera Vallentuna­bor hjälpte till i sökandet efter Freeman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden