Mitt i Vallentuna

Ta hand om din egen skit!

- Arg Vallentuna­bo

Hur svårt kan det egentligen vara att plocka upp efter sig själv? Tydligen ENORMT komplicera­t har det visat sig.

Att sopstation­erna i Vallentuna ser ut som ett bombnedsla­g har vi levt med länge, och det verkar aldrig bli någon bättring.

Kan vi inte enas om att man inte lämnar sopor på marken, och i stället åker till en annan återvinnin­gscentral om den första är överfull? Det är väl en ganska grundlägga­nde regel kan jag tycka. Eller ska vi inte ta ansvar för våra egna liv heller?

Men nog om återvinnin­gsstatione­rna. Något som känns ännu tråkigare är när det lämnas skräp på platser som absolut inte är till för sopor.

Nu efter Valborg såg det rent förjävligt ut på vissa platser. När jag var ute och gick hittade jag, i en skogsdunge, en hög med tomma öl- och vinflaskor noggrant förpackat i lådor. Det har säkert varit en lyckad Valborgsfe­st, men kan man inte städa upp efter sig och göra rätt för sig? Hur tänker man om man städar upp hemma och sedan kör ut det man inte vill ha kvar hemma till skogen och bara ställer det där?

Inte bara det att det ser tråkigt ut att vår vackra miljö förstörs på detta sätt, men tänk också på djuren. Vad händer om de trampar på allt glas?

Skärpning! Kan man inte ta hand om sin egen skit har man problem här i livet!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden