Mitt i Vallentuna

Sluta släng fimpar på marken!

- Arg icke-rökare

Jag vill egentligen inte lägga mig i folks vanor. Det är okej om ni inte har välstädat hemma, slänger kläder på golvet, om ni bara bär ut soporna var tredje vecka. För min del får ni till och med ha det stökigt i trädgården, även om du är min granne. Det är inget som drabbar mig särskilt hårt och vi lever ju i ett fritt land.

Däremot blir jag väldigt illa berörd, till och med ilsken, när folk som röker väljer att slänga sin cigarett på marken, stampa till med foten för att släcka den. Och sedan bara gå därifrån.

Tänker ni inte efter?! Eller räknas inte cigaretter som vilket annat skräp som helst. Vem slänger ett bananskal på marken, gnider in det och lämnar det där. Ingen.

Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det ser väldigt tråkigt och nedskräpat ut med alla fimpar som ligger på marken. Så snälla - sluta.

Har du som röker funderat på vem som plockar upp fimparna efter dig? Säkerligen är ni många som aldrig gjort det. Men fundera över det ett varv, så inser säkert du också hur orimligt det är att fimpa på marken.

Snälla rökare - tänk efter en gång till i fortsättni­ngen. Det finns faktiskt speciella ”askfat” utställda där ni kan lägga era fimpar. Vi andra betalar redan genom skattemede­l som går till sjukvårdsk­ostnader för er som röker, så låt oss slippa betala städningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden