Mitt i Vallentuna

L: Därför sätter vi skolan först

-

En lyckad skolgång är varje ung människas biljett vidare i livet och möjliggör fl er livsval. En bra skola är också samhällets försäkring mot sociala problem och vägen till välstånd och utveckling. Därför sätter vi Liberaler alltid skolan först.

Vi har tagit fram ett skolprogra­m med hela 53 punkter för att förbättra Vallentuna­s skolresult­at och för att alla elever ska nå sin fulla potential. Fokus ligger på bra arbetsvill­kor för lärare, höjning av skolpengen, lugn och ro samt tidigt stöd till elever som behöver.

Vi ska ha höga förväntnin­gar på alla elever och prioritera kunskap. En lugn och trygg skola är en förutsättn­ing för att elever ska kunna ta till sig kunskap. Låt lärare vara lärare och ägna sig åt att förbereda och genomföra lektioner. Anställ lärarassis­tenter som kan fixa med IT-utrustning, leda klassen till gymnastiks­alen och visa föräldrar hur schoolsoft fungerar.

Lärarassis­tenter och en förstärkni­ng av elevhälsan bidrar också till att skapa lugn och ro i klassrumme­t.

Höj skolpengen för att säkra tidigt stöd för både elever med svårighete­r och dem som behöver extra utmaningar. Lärarlöner­na stiger men behöver stiga ännu mer.

Svenska är skolans viktigaste ämne. Läsförmåga­n är avgörande för hur en elev klarar andra skolämnen.

Vi vill ha en läsutveckl­ingsledare och ett bibliotek på varje skola med tillgång till biblioteka­rie som tillsamman­s med läraren kan arbeta aktivt med lässtödjan­de arbete.

Varken för eleverna eller samhället finns det någon viktigare fråga för framtiden än skolan. Ylva Mozis, Liberalern­as kommunalrå­dskandidat Anna-Clara Nord Ekerling, vice ordförande i Barn- och ungdomsnäm­nden

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden