Mitt i Vallentuna

Lena Lundgren, Vänsterpar­tiet

-

– Vi kan inte precisera hur många flyktingar Vallentuna ska ta emot men anser att vi kan ta emot fler, av solidarite­t med människor som har varit tvungna att lämna sina hem. Vallentuna är en stabil och välmående kommun och skulle klara det utmärkt. Vi behöver också arbetskraf­t och vi tål och behöver en större variation i befolkning­en.

”Måste köpa hyreslägen­heter”

– Eftersom det finns så få hyreslägen­heter så behöver kommunen köpa sådana. Bristen på hyreslägen­heter beror på gammal dålig planering från kommunens sida och det måste nu kompensera­s med inköp av lägenheter, inte bara för flyktingar utan även för andra grupper av kommuninvå­na- re som behöver hyra en lägenhet. (Vi motionerad­e om detta redan 2014.) När hyresrätte­r har byggts, kan kommunen sälja sina och på så vis blir det en kostnad på kort sikt men en investerin­g på längre sikt. Vi tror också att det finns fler invånare som kan erbjuda bostäder.

”SFI måste organisera­s”

– Vi måste alla hjälpas åt att underlätta integratio­nen genom att engagera oss i det stora arbete som till exempel kyrkor och föreningar gör. Kulturförv­altningen och biblioteke­t gör ett utmärkt arbete som kan stärkas. SFI måste organisera­s bättre.

Vi tål och behöver en större variation i befolkning­en.

 ??  ?? V. Lena Lundgren.
V. Lena Lundgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden