Mitt i Vallentuna

Nicklas Steorn, Miljöparti­et

-

– Vi vill att Vallentuna ska ta sitt ansvar i och med Sveriges nationella åtagande och då har det räknats utifrån anvisnings­lagen hur många som Vallentuna ska emot, men man måste ta i beaktande familjeåte­rförening. Om kommunen ska ta emot runt 130 personer räcker det inte med att ordna bostad för dessa personer. Det finns de som behövt flytta ut från kommunen när familjen återförena­ts eftersom de inte får plats i det anvisade boendet. Vi tycker att kommunen ska ha familjeåte­rförening med i beräkninge­n och ska ta emot minst lika många som vi gjort hittills och även ta ett större ansvar.

– Både tidigare invånare inom kommunen och nyanlända som blivit biståndsbe­dömda ska få hjälp med boende. Kommu- nen ska kunna hjälpa alla som har behov av en bostad. Därför tycker vi att kommunen ska satsa mer på fler klimatsmar­ta hyresrätte­r. Vi tycker att man ska återuppta att köpa bostadsrät­ter, men man måste komma gång med att bygga hyresrätte­r eftersom fler bostäder behövs.

– Det är viktigt att inte koncentrer­a de som blir anvisade kommunen till ett och samma ställe. Nu har det blivit knasigt då en stor del av de anvisade blivit placerade i Össeby församling och det behöver bli mer spridning. Det viktigaste med integratio­n är att jobba med inkluderin­g. Många andra partier säger säkert att arbete är det viktigaste, men för att få arbete måste man ha kontakter och det är där civilsamhä­llet kommer in.

Kommunen ska hjälpa alla som har behov av en bostad.

 ??  ?? MP. Nicklas Steorn.
MP. Nicklas Steorn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden