Mitt i Vallentuna

Fredrik Lindahl, Sverigedem­okraterna

-

– Sverigedem­okraterna vill se ett mottagning­sstopp, Vallentuna kommun har tagit emot en för stor mängd människor. Man får helt enkelt förklara för staten, migrations­verket och länsstyrel­sen att Vallentuna inte klarar av mer.

– Vi har inte kunnat hantera mottagning­en på ett bra sätt - ett exempel är bristen på bostäder. Kommunen har tvingats köpa bostäder och därav blivit konkurrent­er på en redan stram bostadsmar­knad. Dessutom har man byggt modulbostä­der vilket vi anser är fel, eftersom det redan finns andra grupper som behöver bostad i kommunen som exempelvis ungdomar och studenter. Bostadsrät­terna är redan köpta och modulhusen uppsatta, men vi vill slussa ut de människor som är här un- der etablering­sperioden på två år och efter det använda bostäderna till de som redan bor här.

– Bästa sättet att integreras är via språket samt att man får lära sig svenska värderinga­r. Svenska kan dels läras ut genom utbildning alternativ­t via interaktio­n, men så handlar det även mycket om eget ansvar och ett intresse att lära sig. De värderinga­r vi talar om är grundlägga­nde som kanske är självklara för oss som att till exempel ta i hand oavsett kön, att man respektera­r varandra.

– Jag förstår att när man kommer hit så finns det mycket skillnader och det måste man få lära sig på ett pedagogisk­t sätt, om att vi har demokrati, att alla får komma till tals och påverka.

Vi har inte hanterat mottagning­en på ett bra sätt.

 ??  ?? SD. Fredrik Lindahl.
SD. Fredrik Lindahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden