Mitt i Vallentuna

Vallentuna United FC har klättrat upp till division 6

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Vallentuna United FC är den mindre klubben i kommunen som nu har gått upp i division 6. Sportchefe­n Babak Arfaie menar att det behövs fler lag i kommunen när många klubbar elitsatsar. Vallentuna har flera lag som klättrat upp en division i år. Bland dem finns Vallentuna United FC, som äntligen gått upp i division 6 efter att ha slagit Lidingö med 3- 2 i sista matchen. Både spelarna och sportchefe­n Babak Arfaie är nöjda med deras insats.

– Alla är jätteglada och har kämpat hårt, men det här året har det känts spikrakt uppåt. Killarna är stolta, de har satt Vallentuna på kartan, säger Babak.

Föreningen startades 2011 av Babaks bror Poja med syftet att få bort ungdomar från gatan. Laget är ihopsatt med både unga och lite mer rutinerade spelare.

– Det är klart att det varit svåra stunder, men vi försöker profilera oss lite annorlunda, ibland hör folk av sig och frågar om våra kläder där det stor ”mot rasism” på. Vi har cirka 15-16 nationalit­eter i vårt lag, säger Babak.

Han menar att det behövs fler fotbollsla­g i Vallentuna då folk riskerar att hamna utanför när många klubbar elitsatsar.

– Visst måste man upp i systemet, men nånstans tror jag man måste tänka kring vilket syfte man har när man skapar en klubb. Det måste finnas en struktur där alla är välkomna och åtminstone kan träna och vara med kompisar.

Klubben har hämtat en tränare från Upplands Väsby, Thomas Bangstad, och de har även fått in en ambassadör från Brommapojk­arna - kaptenen Gustav Sandberg Magnusson.

Vallentuna United FC utveckling går framåt, sportchefe­n berättar att många har hört av sig om att få vara med och spela i klubben och att man precis har öppnat upp en ungdomssek­tion som hans bror Poja är ansvarig för.

 ?? FOTO: ELEONORE LARSSON ?? VINST. Vallentuna United FC firar efter seger mot Lidingö.
FOTO: ELEONORE LARSSON VINST. Vallentuna United FC firar efter seger mot Lidingö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden