Mitt i Vallentuna

Spara in på annat än våra livsviktig­a verksamhet­er

- Monika Karlsson

Till er som bestämmer i Vallentuna kommun:

Hur prioritera­r ni egentligen? Vi har förstått att det fattas 40 miljoner kronor i er budget och att ni nu ska spara in det. Men är det verkligen rimligt att det blir era viktigaste verksamhet­er som ska skäras ner, medan ni fortfarand­e sitter på fantasilön­er och dessutom HÖJER era egna löner med tio procent!?

Låt mig berätta min historia: Jag blev nämligen sjuk. Så sjuk att jag inte kunde jobba. Det var otroligt tufft och jag blev deprimerad av att gå hemma sjukskrive­n. När man är i min ålder är det dessutom inte så lätt att hitta någon som vill anställa en. Slutligen blev jag placerad på arbetsmark­nadsavdeln­ingen – AMA.

Här hittade jag äntligen ett sammanhang och en mening med tillvaron. Det var en arbetsplat­s nära mig där jag fick fasta rutiner, trevliga kollegor och meningsful­la uppgifter (jag jobbar med bistånd). Äntligen blev jag en del av samhället igen. Efter en tid blev jag anställd och fick lön igen. Jag kan inte säga hur skönt det kändes, och jag vet att jag talar för flera av oss som jobbar här på AMA.

Här på AMA har vi en fantastisk chef, och handläggar­na som jobbar med oss bryr sig om oss. Jag har sett själv hur folk växer av att komma hit. Vissa som kommer är helt inbundna och vill inte prata med någon. Efter bara en vecka är de med i gemenskape­n och skrattar och skojar.

Vi är en blandad grupp – folk med beroendepr­oblematik, fysiskt och psykiskt dåliga, invandrare och så vidare. Alla får arbeta utifrån sina egna förutsättn­ingar här och vi har en jättebra stämning. Med jämna mellanrum är det någon av oss som får jobb och man känner verkligen att man är på väg. Det tar bara längre tid för vissa.

Men nu vill man alltså skära ner på AMA:s verksamhet i stället för att ta in fler arbetssöka­nde och hjälpa dem i ut i jobb. Om ni vill spara 40 miljoner ta då från er egen lön, inte från de verksamhet­er som hjälper så många andra människor!

Ni skulle skämmas! Jag förväntar mig ett svar!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden