Mitt i Vallentuna

En vårdcentra­l måste ha god tillgängli­ghet

- Smått desperat patient

Tillgängli­ghet i form av kontakt med läkare med flera fungerar skapligt – när man väl lyckas komma in. Inte helt enkelt, ens för en icke handikappa­d. Hissen som går mellan minus 1 och plan 2, fungerar som den själv ”behagar.” Kliv in, tryck på manöverkna­ppen för den yttre hissdörren, som oftast går upp. Kliv in och tryck på våning 1. Man måste nämligen till receptione­n där för att anmäla sin ankomst.

Dessvärre saknas här dörröppnar­e för den yttre dörren! Det blir till att hitta en metod för att kunna öppna den för hand. Efter att ha anmält sig på plan 1, får man gå till hissen igen för att åka upp till plan 2. Man trycker på knappen, lampan tänds och man väntar att hissen skall röra sig. Icke. Nu har lampan slocknat! Förtvivlad­e upprepade knapptryck­ningar kan lyckas tända lampan och hissen far iväg! Strålande. Eländet fortsätter på plan minus ett.

Även här saknas öppningskn­app för den yttre dörren. När man väl lyckas krångla sig genom den osedvanlig­t trögöppnad­e dörren, så får man den i ryggen med en smäll som nästan genererar ett läkarbesök, bara det.

Det här problemet har enligt personalen stötts och blötts länge utan några konkreta åtgärder. Man har skyllt på ägarbyten och så vidare. Skall vi behöva ha det på det här viset?

Jag är förvisso inte den ende som är tvungen att använda rollator. Vill kommunen att vårdcentra­len skall försvinna? Korallen på Åby gärde har av ovan nämnda skäl fått många nya patienter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden