Mitt i Vallentuna

Tji för rastsugna hundar i Ormsta

- Ella Söderberg ella.soderberg@direktpres­s.se

Under flera års tid har det pratats om att anlägga en hundrastgå­rd i Vallentuna. En plats fanns föreslagen, men har fått mothugg av grannarna. I Ormsta mellan Murstensvä­gen och Björkhagsv­ägen planerades Vallentuna­s första hundrastgå­rd att byggas.

Men efter att både närboende och övriga invånare fått tycka till om platsen visade det sig att majoritete­n var negativa till den nya hundrastgå­rden.

Därför beslöt teknik- och fastighets­utskottet i slutet av oktober att lägga ner planerna.

– Man tog ett beslut då man dels fick de här synpunkter­na, och dels ansåg att det inte var den lämpligast­e platsen, säger Johan Carselind, gatu- och parkchef på kommunen.

Vill se hundrastgå­rd

Vallentuna­bon Anna, som är ute och går med sin dvärgpudel Morris, är en av de hundägare som längtat länge efter en rastgård för hundar.

– Jag tycker inte det är okej att Vallentuna inte har en hundrastgå­rd, det finns hur mycket mark som helst. Exempelvis vid Fågelsånge­n vid industriom­rådet, då kommer ingen att störas, eller nere vid sjön, säger hon.

Kommunen ger dock inte upp helt - de kommer leta efter en ny plats. Johan Carselind menar dock att det är svårt att hitta en bra plats för hundrastgå­rdar i centrala delar av Vallentuna.

– Den bör ändå vara hyfsat centralt, men inte så att den påverkar de närboende. Men i dagsläget har vi ingen tidplan, vi får fortsätta titta på det och försöka få fram en plats, säger han.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? RADARPAR. Dvärgpudel­n Morris och matte Anna tycker att det behövs en hundrastgå­rd i Vallentuna.
FOTO: ELLA SÖDERBERG RADARPAR. Dvärgpudel­n Morris och matte Anna tycker att det behövs en hundrastgå­rd i Vallentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden