Mitt i Vallentuna

Nytt skidspår vid Brottby IP

– nu saknas bara snön

- Anton Kyhlbäck

I december beslutade Vallentuna kommun och Brottby SK att tillsamman­s anlägga ett nytt skidspår för att locka nybörjare inom skidåkning. Förhoppnin­gen är delvis att nå ut till fler ungdomar.

– Vi tänkte att vi ville göra något för vanliga skidåkare. Elljusspår­et har en del backar där proffsåkar­e tränar. Men det här ska vara anpassat för fler motionärer, säger Peter Nordström, skidansvar­ig i Brottby SK.

Sportklubb­en har ungefär 300 medlemmar varav 25 stycken ingår i skidsektio­nen. Samarbetet innebär att föreningen lånar utrustning av kommunen och att idrottoch sportenhet­en hjälper till att förvalta spåret.

– Vi vet var spåret kommer att gå och man har börjat markera ut redan. Då är markförhål­landena, som diken och stubbar, undersökta och nu väntar vi på snön. Det behövs ungefär 30 centimeter, säger Ola Nilsson på enheten.

Peter Nordström på Brottby SK säger att allt som nu behövs är lite snö.

– Vi tror att det kommer locka fler till Brottby som vill åka skidor spontant. Idag har vi många motionärss­kidåkare som åker till konstspåre­t i Täby, som är väldigt bra preparerat, men i det här spåret är det kanske finare miljö.

Förrutom elljusspår­et vid Brottby idrottspla­ts finns ett flertal andra ställen i kommunen. Össeby IP har tre skidspår varav två är belysta fram till 22 och Vallentuna IP har två varav ett är belyst till 22.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PÅ MED LAGGEN! Snart får Vallentuna ett nytt skidspår. Bilden är en genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS PÅ MED LAGGEN! Snart får Vallentuna ett nytt skidspår. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden