Mitt i Vallentuna

Brädspelar­e laddar för konvent

- Anton Kyhlbäck

HALLÅ DÄR ... ... Jonathan Olsson, ungdomsled­are i Åbybergsky­rkan, som leder planerings­gruppen för spelkonven­tet ÅbyCon i Vallentuna, som har premiär den 16 och 17 mars.

Vad gör man på ett brädoch rollspelsk­onvent?

– Man spelar olika typer av bräd- och rollspel. Ett rollspel är som en saga där man har en ledare som leder spelets gång. Då får man ta vissa beslut åt sin karaktär under sagans gång samtidigt som man följer en huvudstory. Behöver man ha någon tidigare erfarenhet?

– Nej, det kommer finnas ledare både för roll- och brädpselen. De kommer gå igenom allt grundligt. Jag är själv ny i rollspelvä­rlden. Det är lite som att vara med i en fantasybok. Hur kom ni på idén?

– Vi var ett gäng som var på Älvsjökyrk­ans spelkonven­t och vill göra något liknande. Deras konvent har fokus på rollspel, men vi kör även lite brädspel. I år är första gången och vi hoppas kunna växa och locka fler.

Vad är det som är så roligt med ett sånt här konvent? – Det roliga är att man träffar personer man inte möter annars och har roligt ihop. Nördvärlde­n är ganska liten och ofta kan man vara ganska ensam med sitt intresse, då kan det vara roligt att komma ut och träffa lite folk. Var hålls det och vad behöver man ta med sig?

– Vi håller det i Åbybergsky­rkan. Vill man sova över kan man ta med sig sovsäck och liggunderl­ag, i övrigt så ingår mat i avgiften på 200 kronor. Konventet är från 7 år och upp. Ungdomsför­eningen i kyrkan anordnar det här och det kommer finnas ledare på plats under natten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FIXAR SPEL. Jonathan Olsson, ungdomsled­are för Åby Unga och Åbybergsky­rkan.
FOTO: PRIVAT FIXAR SPEL. Jonathan Olsson, ungdomsled­are för Åby Unga och Åbybergsky­rkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden