Mitt i Vallentuna

ANNA FÅR VALLENTUNA ATT VARVA NER

Nyinflytta­d till Lindholmen kände Anna van Berlo en lust att byta bana från jobbet som ekonom. Nu håller hon kurser i yoga för andra stressade Vallentuna­bor.

- Text och foto: Ella Söderberg

Ihöstas flyttade Anna van Berlo tillsamman­s med sin familj till Lindholmen. Tidigare bodde de i Täby, men saknade grannkommu­nens lugn. Anna är ekonom, men har under året omskolat sig till ayuruvedis­k hälso- och yogavägled­are.

– Jag har länge känt att jag inte riktigt följt mitt hjärta. Jag bestämde mig för att gå en grundkurs och se om det här var något för mig. Redan första dagen kände jag bara ”wow”, det kändes så rätt.

I höstas gick hon ner på halvtid för att kunna lägga mer tid på yogan. Hon håller klasser på en yogastudio i Djursholm, men saknade yogaställe­n i Vallentuna. Därför bestämde hon sig för att skriva i en lokal Facebookgr­upp för att se om någon var intressera­d av att yoga tillsamman­s. Jag bestämde mig för att gå en grundkurs och se om det här var något för mig. Redan första dagen kände jag bara ’wow’, det kändes så rätt.

Sagt och gjort. Anna skrev ett inlägg och frågade vilka som var intressera­de av att gemensamt hyra en lokal, och att hon kunde vara instruktör.

– Sen började telefonen plinga, det kändes helt fantastisk­t.

Flera personer hörde av sig och ville ses. I veckan ska de yoga i gymnastiks­alen på Gustav Vasaskolan. Anna tycker även att det är ett bra sätt att lära känna nya människor.

– I dag är vi så stressade, och yogan är ett sätt att varva ner.

Om det i framtiden visar sig att fler vill yoga med henne, vill hon hitta en egen lokal som är lite mer anpassad än en gymnastiks­al.

– Yoga behandlar både kropp, knopp och själ. Man får hela paketet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden