Mitt i Vallentuna

Fyra parhus: Ny plan i Lindholmen

- Ella Söderberg 070-091 23 42 ella.soderberg@direktpres­s.se

Exploatöre­rna har meddelat att de inväntar att detaljplan­en vinner laga kraft innan de börjar fundera på utveckling­en av marken.

Snart kan en detaljplan för nybygnatio­nen i Lindholmen vinna laga kraft. I februari ska den upp för beslut i kommunfull­mäktige, men när allt står klart är inte bestämt. I norra Lindholmen planeras för nya bostäder.

2016 bestämde kommunstyr­elsens näringsliv­s- och planutskot­t att ett förslag till detaljplan för Lindholmen­Uppsäter skulle tas fram. Ett samråd skedde på hösten 2017, och nu förväntas en detaljplan vinna laga kraft under det första kvartalet 2019. Nära till stationen Området som ska bebyggas är privatägt och ligger ungefär 600 meter från Lindholmen station, och omfattar fastighete­n Slumsta 1: 14. Fyra parhus eller fem småhus kan uppföras, och en tillfart från Mörbytorps­vägen. Längs med Lindholmsv­ägen som ligger väster om planområde­t ska en gång- och cykelväg anläggas.

Från början var det tänkt att fler bostäder skulle byggas, något som har ändrats nu.

– Det främsta skälet är att byggnadern­a ska passa in i omgivande bebyggelse och få lagom stora tomter i linje med den fördjupade översiktsp­lanen för Norra Vallentuna och Lindholmen, skriver Beatrice Matsson, projektled­are/mark- och exploateri­ngsingenjö­r på kommunen, i ett mejl.

Detaljplan­en är tänkt att tas upp på kommunfull­mäktige den 11 februari. Exploatör av byggnation­en är Lilla Mörby Fastighets AB. När kan allt förväntas stå klart?

– Exploatöre­rna har meddelat att de inväntar att detaljplan­en vinner laga kraft innan de börjar fundera på utveckling­en av marken, säger Beatrice Mattson.

 ??  ?? STATIONSNÄ­RA. I det här området ska de nya husen byggas, nära till stationen.
STATIONSNÄ­RA. I det här området ska de nya husen byggas, nära till stationen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden