Mitt i Vallentuna

16-åring häktad för radhusmord­et i Täby

- Anton Kyhlbäck

Förra veckan greps en 16-åring misstänkt för ett mord på en radhusfest i Skarpäng. Han är nu häktad skäligen misstänkt för mordet. Det var vid 05-tiden på morgonen den 5 januari som polisen larmades till en adress i Skarpäng, Täby. På platsen hittades en 19-årig man allvarligt skadad. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Förra torsdagen greps en 16-årig pojke, misstänkt för mordet, som skedde i samband med en fest på adressen.

Förra söndagen häktades 16-åringen skäligen misstänkt. En lägre misstankeg­rad.

– Han förnekar misstankar­na. Det är det enda jag kan säga just nu, säger Jonas Granfelt, pojkens försvarsad­vokat. Höjd misstankeg­rad I nuläget förhörs vittnen av polisen.

– Det finns en mängd personer man försöker höra nu när han sitter frihetsber­övad för att minska möjlighete­r för yttre påverkan, säger Robert Näppi, åklagare.

Enligt åklagaren kunde misstankeg­raden höjas till sannolika skäl i slutet på veckan som gick – beroende på utfallet av utredninge­n. När den här tidningen gick i tryck var dock misstankeg­raden kvar på den lägre nivån.

Enligt uppgifter till Expressen är den häktade 16-åringen redan dömd för grovt narkotikab­rott och grovt vapenbrott. Flera medier uppger att den häktade är en av de nio personer som greps efter en insats tidigare i december i södra Stockholm. DN skriver att den häktade 16-åringen är hemmahöran­de i nordvästra Stockholm.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden