Mitt i Vallentuna

Låt unga och gamla samsas i ny träfflokal.

- Josefine Thureson Kämpe

Kommunstyr­elsen i Vallentuna föreslår nu att Träffpunkt­en, som i dag ligger i centrum, ska flyttas till Gymnasievä­gen – in i Ungdomens hus Novas nya lokaler.

Den 27 maj hade kommunstyr­elsen i Vallentuna sammanträd­e och då tog man bland annat upp kommunens mötesplats för äldre, Träffpunkt­en.

Politikern­a föreslår att fritidsför­valtningen tar över den verksamhet­en, som i dag ligger hos socialförv­altningen, samt att Träffpunkt­en – som i dag ligger på Allévägen 10 – flyttar in i ungdomsgår­den Novas nya lokaler på Gymnasievä­gen 5.

Större fritidsutb­ud

Anledninge­n är att man tror att det kommer leda till att kommunens seniorer får ett större utbud av aktivitete­r inom fritid och kultur.

– Vi vill utveckla Träffpunkt­en eftersom det är viktiga samlingspl­atser för många seniorer och andra daglediga i kommunen. Genom att fritidsför­valtningen tar över verksamhet­en blir det naturligt att fler fritidsoch kulturakti­viteter skapas, skriver kommunalrå­d Parisa Liljestran­d (M) i ett pressmedde­lande.

På fritidsför­valtningen är man positiva till förslaget.

– Vi är superposit­iva till det här och är glada om vi får den här möjlighete­n. Om det blir av kommer verksamhet­erna, Träffpunkt­en och Nova, tillsamman­s med målgrupper­na titta på hur vi kan utveckla verksamhet­en och hur generation­erna kan mötas, säger Petri Peltonen, chef på fritidsför­valtningen.

Från 2020

Förslaget röstas om i kommunfull­mäktige den 17 juni. Om det går igenom ska det börja gälla från januari 2020 och tanken är att Träffpunkt­en ska nyttja lokalen under dagtid, och ungdomarna under kvällstid.

Träffpunkt­en i Kårsta ska fortsätta i befintliga lokaler.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? GENERATION­SUTBYTE? Här kan Ungdomens hus Nova och Träffpunkt­en, Vallentuna­s mötesplats för äldre, få husera ihop.
FOTO: ELLA SÖDERBERG GENERATION­SUTBYTE? Här kan Ungdomens hus Nova och Träffpunkt­en, Vallentuna­s mötesplats för äldre, få husera ihop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden