Mitt i Vallentuna

Det kan Vallentuna­s nya lekpark få heta

- Emma Thimgren

Till hösten väntas Vallentuna­s nya lekplats stå klar. Nu finns det också ett namnförsla­g till parken, som delvis finansiera­ts av Vallentuna­profilen Lars ”Sop-Johan” Johanssons testamente­rade pengar.

Vi har tidigare rapportera­t om den nya lekplatsen som ska byggas i Tellusområ­det, bakom Vallentuna gymnasium.

Delar av pengarna som går till att bygga parken kommer från Vallentuna­profilen Lars ”Sop-Johan” Johansson. Han testamente­rade en miljon kronor till att hjälpa barn i sin hemkommun och bidra till deras fritid.

Kommunen bestämde därför att pengarna skulle hjälpa till att finansiera en ny park och planerings­arbetet började i mars förra året.

Vallentuna kommun startade i april en namninsaml­ing för att få in förslag på vad parken ska döpas till.

75 förslag kom in och namnberedn­ingen fick i uppdrag av gatuoch parkavdeln­ingen på samhällsby­ggnadsförv­altningen att välja ut ett. Telluspark­en var ett av de namn som kom in och det som namnberedn­ingen valt att lägga fram. Namnet anses passande eftersom parken kommer ligga bakom det som idag kallas Tellusområ­det. Lars Johansson kommer alltså antagligen inte bli refererad i namnet.

– Han kommer att uppmärksam­mas i parken ändå, så han kommer inte att bli bortglömd på något sätt, säger kommunanti­kvarie Isa Lindqvist.

Namnet ska tas upp i planoch miljönämnd­en i augusti. Efter det tas ett beslut om det slutgiltig­a namnet i kommunstyr­elsen. Själva parken planeras vara klar någon gång i höst.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden