Mitt i Vallentuna

Sarah menssäkrad­e sin arbetsplat­s

- VALLENTUNA Elinor Karlin 073-600 69 39 elinor.karlin@direktpres­s.se

Toapapper är en självklarh­et på alla toaletter, men för hälften av befolkning­en finns det ett nästan lika stort behov av mensskydd. Sarah Siverman har sett till att hennes arbetsplat­s blir den första i Vallentuna som menssäkras.

Nu hänger det en låda med mensskydd på företagets alla toaletter, i butikerna i Vallentuna och Norsborg.

– Det här behöver inte vara ett jättestort statement men det är fint att kunna erbjuda det här, säger hon.

“#Menssäkrad!” är en kampanj som genomförs just nu av plattforme­n My period is awesome, som också genomför menspositi­va projekt i stora delar av världen. Sarah Siverman är maskinföra­re och lageransva­rig på stenföreta­get Alltisten. Första uppsättnin­gen med mensskydd beställde de från kampanjen, sedan får de fylla på den själva.

– Vi gör redan regelbunde­t andra inköp som toapapper och liknande på vanliga mataffärer så mensskydd blir lätt att plocka med sig. För att menssäkra sin arbetsplat­s, och bli utmärkt på kampanjkar­tan, krävs det att man utrustar sina toaletter med både papperskor­g och gratis mensskydd. Helst ska man också ha handfat och tvål inne på alla toaletter - men det sista är inget krav.

Sarah Siverman hoppas nu att andra ska följa efter.

– Kanske är det tjejer som tar initiative­t. Men alla killar som jobbar här har nog en fru, syster eller dotter, så jag kan inte tro att det här skulle vara första gången som de köper mensskydd, säger hon.

 ??  ?? TRYGGHET. Nu finns gratis mensskydd på Sarah Sivermans arbetsplat­s.
TRYGGHET. Nu finns gratis mensskydd på Sarah Sivermans arbetsplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden