Mitt i Vallentuna

FB-grupp hjälper personer i karantän

- NORRORT Elinor Karlin

Bara Åkersberga är för litet, jag ville starta för hela Roslagen och skärgården.

Runtom i landet startades Facebookgr­upper för hjälp i coronatide­r – men Norrort och Roslagen saknades, tyckte Johan Holmström från Åkersberga. Nu har han startat en grupp för boende i Danderyd, Täby och Vallentuna.

Sitter du i karantän och börjar få slut på mat? Det finns hjälp att få. I veckan har en rad Facebookgr­upper startats för att folk ska kunna hjälpa sina grannar att göra nödvändiga inköp. Åkersberga­bon Johan Holmström bestämde sig för att det behövdes en grupp specifikt för Roslagen.

– Bara Åkersberga är för litet, jag ville starta för hela Roslagen och skärgården, säger han.

Facebookgr­uppen “Corona-Hjälp till med inköp till riskgruppe­r, Danderyd - Norrtälje” täcker både Danderyd, Täby, Vallentuna, Norrtälje och Åkersberga kommun. Alla som kan hjälpa riskgruppe­r och isolerade med köp och leverans av mat-, apoteksvar­or och andra nödvändigh­eter ombes nu att annonsera sina tjänster i gruppen.

– Tack och lov har vi inte haft någon som behöver hjälp än, men vi ska be alla kontakta sina lokala affärer för att i sin tur be dem dela på sina Facebooksi­dor, säger Johan Holmström.

Han driver redan ett flertal Facebookgr­upper så det låg nära till hands att starta den här när han insåg att behovet fanns. Gruppen startades i lördags och är i nuläget uppe i cirka 450 medlemmar, med stadigt ökande medlemstal.

– Det är ett så stort område, så bara vi kan nå ut ordentligt till folk så tror jag att gruppen kommer fortsätta att växa, säger Johan Holmström.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INITIATIV.
Johan Holmström ville få med alla kommuner i södra Roslagen samt skärgårdsö­arna.
FOTO: PRIVAT INITIATIV. Johan Holmström ville få med alla kommuner i södra Roslagen samt skärgårdsö­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden