Mitt i Vallentuna

Gymnasium i Vallentuna börjar undervisa digitalt

- Elinor Karlin Henrik Lindstedt

Från och med måndag övergår Vallentuna gymnasium till digital undervisni­ng, efter uppmaninga­r från regeringen.

I veckan beslutade Vallentuna kommun att gymnasiet går över till digital undervisni­ng. Detta efter att regeringen i tisdags gick ut med de rekommenda­tionerna till hela landet. Mer informatio­n till elever och vårdnadsha­vare kommunicer­as genom Vallentuna­s skolplattf­orm Schoolsoft.

– Vi följer såklart regeringen­s beslut och myndighete­rnas rekommenda­tioner.

Intensivt arbete pågår för att lösa detta på bästa sätt, meddelar kommunens kommunikat­ör Henrik Kelfve till Vallentuna­Direkt.

Samma åtgärder rekommende­ras för högskolor och vuxenutbil­dningar. Statsminis­tern meddelade samtidigt att regeringen förbereder en stängning av samtliga grundskolo­r och förskolor.

– Vi följer rekommenda­tionen från ansvarig myndighet. Vi kan komma i en sådan situation, vi är inte där. Det gäller att göra rätt åtgärd vid rätt tillfälle, beslut fattas utifrån expertkuns­kap. Vi följer det, vi förbereder det, men det finns ingen tidsplan, säger statsminis­ter Stefan Löfven, enligt Aftonblade­t.

Många studenter i högre utbildning är oroliga över vad som ska komma att hända med studiemedl­et från CSN. Under pressträff­en meddelade regeringen att så länge undervisni­ng bedrivs, även på distans så betalas studiemede­l ut. Enligt uppgifter till Aftonblade­t förbereder regeringen ett förslag för att möjliggöra utbetalnin­g av studiemede­l även om utbildning­en helt skulle ställas in.

Kommunen arbetar intensivt för att kunna följa regeringen­s rekommenda­tioner.

 ?? FOTO: ELLA SÖDERBERG ?? DISTANS.
FOTO: ELLA SÖDERBERG DISTANS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden