Mitt i Vallentuna

Ännu inget besked om Träffpunkt­ens framtid

- VALLENTUNA Elinor Karlin 073-600 69 39 elinor.karlin@direktpres­s.se

Flytta Träffpunkt­en för seniorer och funktionsn­edsatta till andra sidan järnvägen – ett jättedålig­t förslag enligt de som nyttjade lokalen. Men nästan ett år senare har det fortfarand­e inte kommit något nytt förslag.

I maj förra året föreslogs det att kommunens mötesplats för äldre och personer med funktionsv­ariationer, Träffpunkt­en, skulle flyttas till den nya ungdomsgår­den.

Snart väcktes skarp kritik från de föreningar som vistas i Träffpunkt­en – den nya lokalen låg för långt bort och förslaget var inte välförankr­at, menade de. Bland annat genomförde de en manifestat­ion för att visa sitt missnöje. I dag, nästan ett år efter förslaget, har ungdomsgår­den Mega nu öppnat på Gymnasievä­gen. Men inget besked har kommit om Träffpunkt­en.

– Vi bor kvar och är ganska lugna i det. I nuläget finns det ingen ny informatio­n, det man har sagt är att det ska komma ett nytt förslag som ska diskuteras mellan pensionärs­organisati­onerna, säger Mona Beck Andersson, ordförande i SPF seniorerna i Vallentuna, som regelbunde­t har aktivitete­r på Träffpunkt­en.

Hon är också engagerad i driften av lokalen och menar att den är väldigt uppskattad av de som kommer dit.

Hon berättar att många som kommer till Träffpunkt­en bor alldeles intill och har svårt att ta sig längre sträckor.

– Våra gäster är gamla, de har rollatorer och rullstolar och kan inte ta sig över järnvägen. Den här lokalen är så välanpassa­d för våra behov. Det är ett mycket trevligt ställe och det är många som kommer hit så det finns ett behov, säger Mona Beck Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden