Mitt i Vallentuna

Pandemin gav skrivande elever nya idéer.

- VALLENTUNA Elinor Karlin elinor.karlin@direktpres­s.se

De har samarbetat otroligt fint med de som har varit hemma.

“Stängt på grund av virus. Öppnar igen i maj.” Så låter ett av utdragen från den rafflande boken ”Den bortglömda skolan” som ges ut av femteklass­are i Vallentuna. Den 20 maj var det boksläpp.

Rosendalss­kolans femteklass­are har gett ut sin årliga bok. Boken, som släpptes den 20 maj, heter “Den bortglömda skolan” och på Rosendalss­kolans Instagram delar de med sig av små teasers.

– De har hållit på ett tag och skapat berättelse­r i grupp, det är tre klasser som jobbar med projektet, säger Anne Dahlin, svensklära­re och mentor på skolan.

Anpassas efter smittskydd­et

Det är det tredje året som skolans femteklass­are gör ett liknande projekt, men i år blir förutsättn­ingarna lite annorlunda.Vanligtvis skulle de ha anordnat en stor releasefes­t på skolan, tillsamman­s med elevernas föräldrar, men i år är det inte möjligt.

– Då gör vi i stället digitala saker som vi delar med föräldrarn­a, och så har vi en fest på skolan med bara eleverna, säger Anne Dahlin.

Kreativt skapande

Därmed har de också fått möjlighet att utöka sitt skapande. Tillsamman­s med bildlärare­n har de både fotat och dramatiser­at nya versioner av sin bok, som de har kunnat visa upp för sina föräldrar.

– Vi vill verkligen framhäva elevernas arbeten. De har samarbetat otroligt fint med de som har varit hemma och jobbat med videomöten och gemensamma Google-dokument. Det är kul att lyfta det som är positivt, säger Anne Dahlin.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEONARDO VIDAL ?? KREATIVITE­T. Pandemin har tvingat eleverna att hitta på nya, kreativa sätt att sprida sin bok ”Den bortglömda skolan”, genom bland annat olika dramatiser­ingar.
FOTO: LEONARDO VIDAL KREATIVITE­T. Pandemin har tvingat eleverna att hitta på nya, kreativa sätt att sprida sin bok ”Den bortglömda skolan”, genom bland annat olika dramatiser­ingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden