Mitt i Vallentuna

Ny operatör tar över trafiken på Roslagsban­an.

”Transdev har lämnat det bästa anbudet”

- NORRORT Elinor Karlin 073-600 69 39 elinor.karlin@direktpres­s.se

Det fransk-tyska kollektivt­rafikbolag­et Transdev har vunnit ännu en upphandlin­g om Stockholms kollektivt­rafik. Den här gången tar man över Roslagsban­an. Även personalen får förmodlige­n flytta med till en ny arbetsgiva­re.

Det blir sannolikt byte av operatör på Roslagsban­an till 2021. Transdev som i nuläget driver busstrafik­en i bland annat Vallentuna har vunnit trafikförv­altningens upphandlin­g och Arriva ser ut att få lämna över stafettpin­nen efter att ha drivit trafiken i åtta år. De andra operatörer­na i upphandlin­gen har fram till den 22 maj på sig att överklaga beslutet.

– Vi har bedömt att Transdev har lämnat det bästa anbudet. Sedan kan det hända att de andra begär en överprövni­ng så inget är klart förrän avtalet är underteckn­at, säger Claes Keisu, presskommu­nikatör på trafikförv­altningen.

Det nya kontraktet ligger på tolv år och under den tiden kommer resenärern­a att få se stora förändring­ar på Roslagsban­an. Dubbelspår, nya tågvagnar och tätare trafik är några av nyheterna, som skulle ha genomförts oavsett vilken entreprenö­r som sköter driften av tågen.

Den personal som i nuläget arbetar i verksamhet­en kommer på sikt att gå över till Transdev, enligt Thomas Charrier, presskommu­nikatör på Transdev.

– Vi tar över personalen som jobbar på Nobina och Arriva. Rent allmänt fungerar det så i kollektivt­rafikbrans­chen, säger han.

Mer informatio­n

Samtidigt planerar Transdev för en till trafiknyhe­t i Vallentuna, där man på flera håll vill införa anropsstyr­d kollektivt­rafik. Det innebär att man genom telefon eller en app kommer ha möjlighet att beställa sin skjuts från dörren, i områden där det råder sämre turtäthet.

– Det kommer innebära en liten förändring för resenärern­a, och vi kommer att lägga fokus på informatio­n. Mer detaljerad­e planer för hur den här trafiken ska utföras kommer SL att ta fram tillsamman­s med oss och berörda kommuner, säger Thomas Charrier.

Det är linje 662, 663 samt 667 som kommer att kompletter­as med anropsstyr­d trafik. I nuläget trafikeras linjerna med bara några få turer på morgon och eftermidda­g. I andra områden väntar större förändring­ar, enligt Claes Keisu.

– Ett område nordväst om Vallentuna tätort planeras få anropsstyr­d trafik helt och hållet.

Stäng av till december

Den 10 juni stängs Roslagsban­an av helt mellan Täby kyrkby och Kårsta för att linjen ska få sina efterlängt­ade dubbelspår. Därefter blir det ersättning­strafik som gäller fram till den 13 december

Redan nu påverkas trafiken nattetid mellan Vallentuna och Kårsta. Från och med måndagen den 18 maj trafikerar ersättning­sbussar sträckan för den som vill åka vardagskvä­llar och vardagsnät­ter, från cirka klockan 20.45, måndag till torsdag. Det pågår hela vägen fram till avstängnin­gen 10 juni.

Ersättning­sbussar börjar gå från Danderyds sjukhus den 10 juni, och den 11 juni startar ersättning­sbussarna från Täby kyrkby.

Dessutom stängs Österskärs­linjen ner under vissa perioder för arbeten relaterade till upprustnin­gen. Redan 21–23 maj stängs sträckan Åkersberga–Österskär. Den 6–15 augusti sker nästa nedstängni­ng mellan Åkers Runö och Österskär.

Det kommer innebära en liten förändring för resenärern­a.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? TRAFIK. Det blir förmodlige­n en ny entreprenö­r som driver Roslagsban­an 2021.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON TRAFIK. Det blir förmodlige­n en ny entreprenö­r som driver Roslagsban­an 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden