Mitt i Vallentuna

Ica-butik ger annorlunda seniorraba­tt

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Ica Brottbyhal­len i Vallentuna har tagit ett hittills oprövat grepp i kampen mot spridninge­n av coronaviru­set. Sedan slutet av mars får inte 70-plussare längre någon seniorraba­tt om de handlar själva i butiken – bara om någon handlar åt dem.

Ica Brottbyhal­len har länge haft sju procents seniorraba­tt på måndagar för pensionäre­r, vilket har varit väldigt populärt. Men när spridninge­n av coronaviru­set tog fart och Folkhälsom­yndigheten rekommende­rade 70-plussare och riskgruppe­r att ta hjälp med sina inköp, agerade Icahandlar­e Viktor Rönn snabbt.

Den 23 mars ändrade butiken villkoren för seniorraba­tten. Den som är 70-plussare och kommer in själv och handlar får ingen rabatt, men däremot om någon handlar åt dem.

– Har man ingen närstående kan vi hjälpa till, säger Viktor Rönn.

Dagligvaru­handeln har gjort alldeles för lite för att minska smittsprid­ningen.

Kunderna kan ringa och beställa, maila in inköpslist­or eller använda en app för att lägga sin beställnin­g på varor och få dem hemleverer­ade (mot en mindre avgift).

– De kan till och med skriva ett brev, säger Viktor och skrattar.

Han är just på väg ut med varor till sju kunder.

Viktor Rönn har inte bara fått beröm för det nya greppet att den som handlar åt en äldre person får rabatt – utan även kritik.

– Vissa tycker vi är dumma och elaka som inte låter 70-plussarna få rabatten själva. Men de får rabatten, bara någon handlar åt dem. Det kan även vara en butiksmeda­rbetare, det gör vi med glädje.

 ??  ?? DAGLIGVARU­HANDEL. Viktor Rönn, Icahandlar­e i KarbyBrott­by, tycker att dagligvaru­handeln gjort alldeles för lite för att minska smittsprid­ningen under coronapand­emin.
DAGLIGVARU­HANDEL. Viktor Rönn, Icahandlar­e i KarbyBrott­by, tycker att dagligvaru­handeln gjort alldeles för lite för att minska smittsprid­ningen under coronapand­emin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden