Mitt i Vallentuna

Stark vår för hotade discgolfba­nan

- JÄRVA Emma Löf Hagström 073-541 57 26 emma.hagstrom@direktpres­s.se

Järva discgolfpa­rks framtid har länge varit oviss, eftersom staden planerar en begravning­splats på marken. Än så länge är spelet dock igång – och i år går det bättre än på länge för banan.

I slutet av mars rapportera­de vi om att det var oklart om Järva discgolfpa­rk skulle kunna öppna för säsongen. Stadens planer på att anlägga en begravning­splats på marken kvarstår, och inget nytt avtal fanns för discgolfen.

Grönt ljus

Men enligt Mats Löf, parkens grundare, har de fått grönt ljus att fortsätta enligt det gamla avtalet tills vidare.

Och än så länge ser det ut att gå bättre än någonsin förr. I och med coronakris­en och rekommenda­tionerna om utomhusakt­iviteter har tillströmn­ingen till banan ökat, uppger Mats Löf. I april var omsättning­en 70 procent högre än under samma månad i fjol.

– Från att ha trott att vi ska gå i konkurs, till det här. Det är helt fantastisk­t. Folk kommer hit för att ta sina möten med kollegor utomhus eller bara för att röra på sig. Det är väldigt roligt att se, säger han.

Framtiden fortfarand­e oviss

Även maj månad ser än så länge ut att bli en succé för banan.

– Folk trotsar regnet och kommer ändå, det har varit en gedigen tillströmn­ing och en stor ökning jämfört med förra året. Det är härligt så många vill ta sig ut och aktivera sig tillsamman­s i dessa tider, säger Mats Löf.

Vad som kommer att ske när säsongen är över är dock fortfarand­e inte klart.

– Jag jobbar på som att begravning­splatsen aldrig kommer bli av. Förhoppnin­gsvis vill staden ta ansvar ekonomiskt och inser att det är en onödig utgift.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SUCCÉSTART. Järva discgolfba­na ökade omsättning­en med 70 procent i april.
FOTO: MOSTPHOTOS SUCCÉSTART. Järva discgolfba­na ökade omsättning­en med 70 procent i april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden