Mitt i Vallentuna

Frågan. Gör coronapand­emin att du tvingas byta spår i höst?

OMSTART. Livet får nya vändningar över stan – hör av dig och berätta din historia

-

 Coronakris­en kastar omkull planer och tvingar många att tänka om. Fler än någonsin har sökt till högskolan. Luka och Klara i Blackeberg har precis startat ett eget städ- och flyttföret­ag. ”Det blir tuffare, men vi tänker kämpa,” säger Luka. Text & foto: Petter Beckman

Per Hagman och Lena Petersson, Spånga:

● Per: – Nej, för mig har det haft minimal påverkan. Jag jobbar som IT-konsult och det funkar bra att sköta hemifrån. Den stora skillnaden är att jag sparar in två timmars bilresa varje dag och en massa bensin.

● Lena: – Jag påverkas inte heller, mitt jobb är att ringa i telefon och det gjorde jag hemifrån redan innan krisen. Men man vet inte vad som händer, ingen sitter väl helt säker.

Shota Nikolaishv­ili, Tensta:

– Jag åkte hit på rullskrids­kor från Georgien för nästan ett år sedan. Egentligen hade jag tänkt återvända i februari, men sen kom corona. Jag pluggar på en DJskola och kör ut mat. Jag älskar Sverige och friheten här. Hur länge jag stannar vet jag inte, jag får se hur läget är i september.

Johanna och Hailemicha­el Nigatu, Blackeberg, med Aron 11 månader:

● Johanna: – Jag är socialsekr­eterare och vet att vi kommer att få ökad belastning i höst med fler som behöver hjälp. Det kan bli så tungt att jag får se om jag orkar. Men jag hoppas att jag kan vara kvar.

● Hailemicha­el: – Jag jobbar med IT och sitter ganska säker känns det som. Just nu är jag föräldrale­dig. Krisen gör att det blir lite tråkigare. Men vi går och fikar vid Kanaanbade­t och har byggt en fin koja hemma.

Nami Fofana, Vällingby:

– Kanske. Jag har tänkt börja plugga till socionom på universite­tet i höst, men nu när det är så många fler som söker blir det svårare att komma in. Om jag inte får plats där får jag fortsätta jobba som vårdare som jag gör idag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden