Mitt i Vallentuna

Mellostjär­nans låt om livets berg- och dalbana

Första spåret från Julia Alfridas debutalbum

- Fredrik Sjöquist 070 602 54 72 fredrik.sjoquist@mitti.se

I fredags släppte Julia Alfrida singeln ˝Monster˝, ett första smakprov från sitt kommande debutalbum. ”Jag känner att jag utvecklat mitt sound” säger Täbybon från Österåker.

– ”Monster” handlar om dualiteten att känna sig oövervinne­rlig i ena sekunden till att känna sig fullkomlig­t värdelös i den andra, berättar Julia Alfrida, 26.

Låten, som Julia hoppas ska bli en riktig monsterhit, släpptes i fredags, 25 mars, och är den första av totalt tre planerade singlar från hennes kommande debutalbum.

– Jag känner att jag utvecklat mitt sound till något nytt tillsamman­s med producento­ch låtskrivar­duon Richard Cirulis & Axel Liljas aka Dinosaur House.

– Jag använder bland annat mitt röstregist­er på ett sätt jag aldrig gjort förut, vilket känns befriande och väldigt roligt. Det känns som jag får ur mig ett helt nytt känslospek­tra, berättar hon.

Uppvuxen i Åkerberga Låtskrivar­en och artisten Julia Alfrida är uppvuxen i Åkersberga. Sedan några år bor hon i Täby. Redan som 8-åring började hon spela gitarr. Vägen till scenen har sedan gått via Cabaret Yvonnes barn i Åkersberga, musikestet­isk i Sveriges radios tävling P4 Nästa vilket ledde till att hon fick en plats i Melodifest­ivalen 2021.

Samma år släppte hon även låten ”Girls, girls, girls” som hon då beskrev som ett ”lesbiskt anthem”.

Nya singeln Monster har ett bredare budskap:

– Jag tror att många kan relatera till den ofta vardagliga kampen mellan medvind och motvind. Jag känner iallafall att jag ständigt försöker hitta en balans i livet när det kommer till allt från relationen till mig själv, relationen till andra, jobb och psykisk hälsa överlag” säger Julia.

 ?? FOTO: JOLINA ELÍSH ?? Julia Alfrida har släppt en singel från sitt kommande debutalbum.
FOTO: JOLINA ELÍSH Julia Alfrida har släppt en singel från sitt kommande debutalbum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden