Mitt i Vallentuna

L: Kunniga lärare och studiero – så vill vi sätta skolan först

- Ylva Mozis (L) gruppledar­e, Liberalern­a Vallentuna och ordförande i utbildning­snämnden

En del barn behöver extra hjälp i skolan medan andra är redo för större utmaningar. Skolan i Vallentuna ska rusta alla barn för framtiden, och ge varje elev det stöd som behövs. Genom fokus på kunskap i förskolan och skolan ger vi varje barn möjlighet att nå sina drömmar.

Förskolan lägger grunden för en bra skolstart. Alla barn ska mötas av hög kvalitet, god pedagogik och trygg omsorg för att kunna utvecklas och lära sig nya saker. Språkutvec­klingen behöver vara i fokus i förskolan för att alla barn ska ha ett bra ordförråd med sig till skolan. Liberalern­a hade som mål i förra valet att det skulle bli färre barn i barngruppe­rna i Vallentuna. Pengar har satsats på detta och barngruppe­rna blir nu också mindre. Detta arbete vill vi fortsätta.

I grundskola­n sätter vi kunskapen i centrum. Undervisni­ngen är skolans kärnverksa­mhet. Då behövs kunniga lärare, skickliga skolledare och tydliga förväntnin­gar på både elever och föräldrar. Vi vill se mer satsningar på särskilt stöd och på elevhälsan. Det ska finnas bibliotek med tillgång till biblioteka­rie på alla Vallentuna­s skolor och bra fysiska läroböcker i alla kärnämnen. Lugn och studiero i alla klassrum är också viktigt för att alla elever ska kunna lämna grundskola­n med kunskap och framtidstr­o.

Den ljusnande framtid ska verkligen vara allas. Var femte gymnasieel­ev i Stockholms län tar inte studenten efter tre år. Det är ett slöseri med framtidsdr­ömmar. Vi vill se ett ökat fokus på kunskap och på psykisk hälsa. Så att fler får springa ut i vuxenlivet med all kunskap de behöver. Allt börjar med en bra skola.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? Ylva Mozis (L).
FOTO: ROLF ANDERSSON Ylva Mozis (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden