Mitt i Vallentuna

L-politiker kritiserar partiets turné med SD

ILSKA. ”Är fly förbannad” skrev politikern från Vallentuna

- VALLENTUNA Är fly förbannad. Klåpare. Louise Kristoffer­sson

Vallentuna­politikern Jessica Johnson sa ifrån på Twitter om Liberalern­as gemensanmm­a bussturné med SD. ”Klåpare”, kallade hon de ansvariga.

Senare tonade hon ner motsättnin­garna med partiledni­ngen.

I förra veckan skrev Aftonblade­t om att L, M, KD och SD, ska ge sig ut på gemensam bussturné och besöka landets kärnkraftv­erk. ”Finns ingen som helst anledning. Är fly förbannad. Klåpare.” Så kommentera­de vallentuna­liberalen Jessica Johnsson söndagen innan turnén startade ett inlägg som länkade till Aftonblade­ts artikel. Hon var långt ifrån den enda av Liberalern­as partimedle­mmar som reagerade negativt på nyheten.

– Jag är valledare i Vallentuna. Vi kampanjar dag och natt för att klara Liberalern­a över riksdagsgr­änsen, säger Jessica Johnson till Mitt i Vallentuna. Vi har så bra liberal politik och har fått så god stämning i partiet. Därför är det extra tråkigt om det kommer ut uppgifter som inte stämmer.

Enligt Jessica Johnsson har landsmötet, Liberalern­as partistämm­a, bestämt att inte samarbeta med SD.

– Vi har partistämm­obeslut på att inte bilda regering med SD och att inte stödja en regering där SD ingår. I våras togs också beslut på att inte valkampanj­a med dem.

Sprider förstämnin­g

Tanken på ett samarbete med SD sprider enligt Jessica Johnson förstämnin­g bland valarbetar­na.

– Därför är jag angelägen att få ut budskapet att vi inte ska kampanja med dem. SD är ju vår absoluta motpol.

– Det är bra att Johan Pehrson nu gått ut och förtydliga­t att vi inte kampanjar tillsamman­s. Det är inte någon gemensam valturné och det är jättebra att det blir tydligt.

Mitt i Vallentuna har sökt L:s partiledar­e Johan Pehrson för att få bekräftat att han håller med om den tolkningen men inte fått svar.

– Det finns ingen gemensam valturné. Liberalern­a ska göra ett besök på ett kärnkraftv­erk tillsamman­s med tre andra partier, har Johan Pehrson tidigare sagt till Aftonblade­t om turnékriti­ken. 08-550 551 19 louise.kristoffer­sson@mitti.se

 ?? FOTO: LIBERALERN­A ?? KRITISK. Jessica Johnson (L) var en av dem som kritiserad­e sitt partis bussturné med SD.
FOTO: LIBERALERN­A KRITISK. Jessica Johnson (L) var en av dem som kritiserad­e sitt partis bussturné med SD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden