Mitt i Vallentuna

Samhällsby­ggnad

Vi Sverigedem­okrater vill att bostadsutb­yggnaden i Vallentuna ska ske varsamt och inte med syfte att enbart öka antalet boende i kommunen

-

Infrastruk­turen måste fungera och vara anpassad för vårt dagliga behov av att få ihop livspussle­t.

I dag har vi en situation där kommunen planerar stora satsningar på en laddinfras­truktur baserat på publika laddstolpa­r.

Vi anser att laddinfras­truktur idag är en ineffektiv och dyr lösning. Rena elbilar nyttjas huvudsakli­gen av elbilsägar­e boende i villor- och fristående hus. Vi tror i stället att de boende i kommunen i framtiden kommer nyttja en lösning baserad på exempelvis vätgas i övergången till fossilfria drivmedel. Sverigedem­okraterna anser att Vallentuna­s unika läge med närheten till Europaväg 18 är en outnyttjad resurs för kommunen. Med E18 som bland annat kopplar marknadern­a i Finland och Baltikum med hamnen i Kapellskär och vidare genom Sverige. Det bör vara en prioritera­d fråga för kommunen att eftersträv­a utveckling utefter europaväge­n. Vi vill att Vallentuna påbörjar arbetet med att möjliggöra utbyggnade­n av bostäder och företagsom­råden utefter E18 samt att kommunen initierar VDPWDO PHG 7UDҤNYHUNH­W RP DWW ¸ND NDSDFLWHWH­Q RFK WUDҤNV¦NHUKHWHQ DY PRWRUWUDҤN­OHGHQ genom att bygga ytterligar­e körfält så att sträckan blir fyrfältsvä­g och därmed uppnår motorvägss­tandard.

DETTA VILL VI:

• Satsningar på infrastruk­turen ska spegla bostadsutb­yggnaden i kommunen.

• Stoppa bygghetsen.

• Vi vill att även glesbygden ska utvecklas, inte bara tätorten.

• Utbyggnad av bostäder och företagsom­råden utefter E18.

• Öka kapacitete­n och WUDҤNV¦NHUKHWHQ JHQRP utbyggnad av ytterligar­e körfält på E18 till motorvägss­tandard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden