Mitt i Vallentuna

Nu börjar Ica Maxi i Arninge ta form

8 000 KVADRATMET­ER. Padel och restaurang­er

- Maria Svensson

I januari togs det första spadtaget för Ica Maxi-bygget efter år av väntan, i sommar kan norrortsbo­rna se fasaden. ARNINGE

Redan i februari 2016 offentligg­jorde Ica att Kvantumbut­iken i Arninge i Täby ska bli en Ica Maxi butik. Den första planerade byggstarte­n var planerad till hösten 2017.

Sedan sköts bygget på framtiden gång på gång, bland annat på grund av bristande elförsörjn­ing i området. Nu i januari 2023 togs till slut det första spadtaget.

– Vår ambition är att fastighete­n blir områdets centrum och hjärta, inte bara en plats för smidig handel utan också för möten och en stunds avkoppling i en levande torgmiljö, skriver Lasse Åhsberg, projektled­are Ica Fastighete­r i ett mejl till Mitt i.

I det nya handelsomr­ådet kommer även ett apotek att öppna, tillsamman­s med restaurang­er och gym. Nu berättar Ica att ytterligar­e två hyresgäste­r är klara för att öppna om två år, det blir burgare och pizza i form av kedjorna: Stekt Burger & Stuff och Four corner pizza.

Vikande trend

Planen har varit att ha padelbanor på taket, vita tillbyggna­der som man kan se på skissen av butiken. Trots att padeltrend­en avtar tror Ica fastighete­r fortsatt idén håller 2025.

– Vi har områdets kanske bästa läge, och en padelaktör som hyresgäst kommer att passa här, skriver Lasse Åhsberg.

Om inte, kan ni ställa om padelbanor­na till att bli något annat?

– Ja, det finns möjlighet att konvertera lokalen till annat ändamål, till exempel idrottshal­l.

I början av sommaren beräknar de att starta stomresnin­gen. Den ska vara klar klar till årsskiftet. Under 2024 kommer det mestadels pågå invändiga installati­onsarbeten samt arbete på fasad.

Planen nu är öppning 2025. Samtidigt som Ica Maxi öppnar kommer Ica Kvantum stänga. Vad som ska ske på platsen där Ica Kvantum idag ligger är ännu oklart.

– Oerhört spännande och jag hoppas det går vägen den här gången, säger Ica handlaren Andreas Paulsson som ska driva butiken.

Tanken är att butiken ska locka köpare från hela norrort berättar han. Nyligen öppnade Costco sin första butik i Sverige i just Arninge, men konkurrens­en ser handlaren inte som ett problem.

– Vi är ett av Sveriges starkaste varumärke, de kanske ska vara mer rädda för oss än vi är för dem, säger han.

Jag hoppas det går vägen den här gången.

Fasaden på byggnaden ska vara helt i trä och planen nu är att allt ska vara klar 2025, efter fler förseninga­r.

 ?? FOTO: ICA ?? Politiker och företrädar­e för Ica var på plats när spadtaget togs, nu hoppas handlaren att det ska gå vägen denna gången.
FOTO: ICA Politiker och företrädar­e för Ica var på plats när spadtaget togs, nu hoppas handlaren att det ska gå vägen denna gången.
 ?? FOTO: ICA MAXI ??
FOTO: ICA MAXI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden